14 листопада у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського відбувся другий день VI Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності», який пройшов у відкритому офлайн-форматі та об’єднав понад 30 учасників з усіх регіонів України.

Це був день інтенсивної роботи, нових ідей, наукових дискусій, майстер-класів, творчих проявів і професійного натхнення.
Програма включала чотири насичені івенти, що стали майданчиком для обміну досвідом, презентації сучасних методик та впровадження новаторських підходів у сфері гостинності.
1 ІВЕНТ. Авторський тренінг «Практичний кейс: Світове кафе в реаліях»
У межах наукового напряму «Прогресивність в освіті. Ефективні способи викладання та навчання» відбувся виступ спікера та тренінг, присвячений методиці «Світове кафе» – одному із найефективніших інструментів активного навчання.
Учасникам було представлено:
- сучасні методики інтерактивної освіти;
- підходи, що формують креативне мислення та залучають групу до спільної роботи;
- можливості впровадження «Світового кафе» у змішаному та гнучкому навчанні.
Тренінг надихнув викладачів на оновлення власних методів роботи й застосування інтерактивних форматів у навчальному процесі.

Майстер-клас «Цукрова флористика»
Після тренінгу учасники мали змогу відвідати авторський майстер-клас від доцента кафедри готельно-ресторанного бізнесу, кандидата технічних наук, золотої призерки Всесвітньої кулінарної олімпіади-2024 Орисі Іжевської.
2 ІВЕНТ. Сертифікований майстер-клас
«ЦУКРОВА ФЛОРИСТИКА» + дегустація авторського пляцка «Гайда на пляцки до Львова»
Майстер-клас був присвячений технологіям створення декоративних елементів із цукрової мастики та ізомальту. Учасники:
- опанували техніки моделювання пелюсток, листків і флористичних композицій;
- дізналися про правила зберігання та транспортування цукрових прикрас;
- отримали практичний досвід роботи з професійними матеріалами.
За підсумками заходу всі учасники отримали сертифікати, які підтверджують їх професійне вдосконалення у сфері кондитерського мистецтва та ресторанної індустрії.

3 ІВЕНТ. Туристична екскурсія «Львів сакральний»
Старший викладач кафедри туризму Лілія Гула провела авторську екскурсію «Львів сакральний». Це був не просто маршрут, а занурення в духовний вимір міста, сповненого історії, мелодій дзвонів та архітектури, що зберігає легенди століть. Учасники відкрили для себе Львів по-новому – через атмосферу храмів та духовних святинь.

4 ІВЕНТ. Офіційна реєстрація Національного рекорду України
«Найбільша кількість автентичних бойківських страв, відтворених на одній локації»
Кульмінацією дня стала реєстрація Національного рекорду України, яка відбулася в рамках напряму прикладних та наукових досліджень кафедри готельно-ресторанного бізнесу.
Під науковим керівництвом завідувача кафедри та за активної роботи аспіранта Андрія Німця у ресторані було представлено:
- 20 автентичних бойківських страв, поданих для фіксації рекорду;
- приблизно 50 різних позицій у меню, зібраних під час кулінарних експедицій Бойківщиною.
Керівниця Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова офіційно підтвердила встановлення рекорду. Так «Бойківська гостина» 14 листопада увійшла в історію, продемонструвавши культурну та гастрономічну унікальність регіону.



ПОДЯКИ
Організатори VI Міжнародної науково-практичної конференції щиро дякують:
- ректору університету, доценту Ярославу Свищу;
- проректору з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, професору Мар’яну Пітину;
- декану факультету туризму, доценту Володимиру Холявці;
- голові оргкомітету, професорці Марії Пасці;
- професорці кафедри педагогіки та психології, доктору наук Світлані Криштанович;
- доцентці кафедри готельно-ресторанного бізнесу Ориси Іжевській;
- старшому викладачу кафедри туризму Лілії Гулі;
- аспіранту кафедри готельно-ресторанного бізнесу Андрію Німцю;
- координатору конференції, викладачу Михайлу Шевелюку;
- усім партнерам, учасникам та гостям заходу.
Ми щиро сподіваємося на подальшу плідну співпрацю задля розвитку науки, освіти та індустрії гостинності в Україні.
Запрошуємо приєднатись до офіційних сторінок нашого Університету в соціальних мережах!


