40 студентів ЛДУФК пройшли навчальний тренінг «Домедична допомога в умовах бойових дій / воєнного стану» (Фото)

Впродовж двох попередніх субот, а саме 9-го та 16-го грудня поточного року, в головному корпусі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського (вул. Костюшка, 11) ВГО «Всеукраїнська Рада Реанімації (Ресусцитації) та Екстренної Медичної Допомоги» провели для студентів нашого закладу вищої освіти безкоштовний навчальний тренінг «Домедична допомога в умовах бойових дій / воєнного стану».

Захід відбувся за ініціативи завідувачок кафедр фітнесу і рекреації та фізкультурно-спортивної реабілітації і спортивної медицини – професорки Любові Чеховської та доцента Віри Будзин відповідно.

Тож 9-го і 16-го грудня 2023 року в головному корпусі ЛДУФК імені Івана Боберського ВГО «Всеукраїнська Рада Реанімації (Ресусцитації) та Екстренної Медичної Допомоги» провела для студентів другого, третього і четвертого курсів ОПП «Фітнес та рекреація» безкоштовний навчальний тренінг «Домедична допомога в умовах бойових дій / воєнного стану».

Студенти (по 20 чоловік у кожній з двох груп) ознайомилися з теоретичною частиною щодо застосування турнікетів САТ, SWAT-T, стискаючої пов’язки, тампонування рани для зупинки критичної кровотечі; евакуації постраждалого (одним та двома рятувальниками); проведення базових реанімаційних заходів тощо.

Зазначимо, що впродовж тренінгу теорія була підкріплена практикою.

Тренінг був реалізований за підтримки програми «Український фонд швидкого реагування», яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

Дякуємо інструкторам Олені та Оресту за фаховість і професіоналізм.

Разом до Перемоги! Все буде Україна!

Прокрутити вгору