Андрій Камінський і Ярослав Михалюк – бронзові призери Чемпіонату України з дзюдо серед юніорів U-21

У Києві впродовж двох днів, 13-го та 14-го березня, тривали баталії Чемпіонату України з дзюдо 2024 року серед юніорів U-21. У складі збірної Львівської області змагалися двоє студентів кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Андрій Камінський та Ярослав Михалюк (на фото нижче – зліва і справа відповідно), які навчаються на факультеті фізичної культури і спорту. На звітному турнірі кожен з них здобув бронзову нагороду.

Студент першого курсу факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти Андрій Камінський змагався у ваговій категорії до 60 кг. Свій шлях на медальний п’єдестал пошани він розпочав зі стадії 1/16 фіналу, здолавши супротив представника Дніпропетровської області Даниїла Мусіна на «іппон» (чиста перемога) за одну хвилину 49 секунд. Ще швидше, за одну хвилину 15 секунд, у 1/8 фіналу він переміг з аналогічним підсумком Михайла Селезньова з Харківщини. А в чвертьфіналі для виграшу на «іппон» у киянина Артура Літовки йому знадобилося шість хвилин 28 секунд.

На жаль, у півфіналі Андрій зазнав поразки від дзюдоїста з Дніпропетровщини Сергія Кіма, пропустивши вирішальний кидок суперника на четвертій хвилині 28-й секунді. Втім, прикра невдача за крок до фіналу психологічно не зламала нашого студента. В одній з двох сутичок за бронзову медаль Андрій Камінський впевнено переміг киянина Олексія Кальницького. Для чистої перемоги на «іппон» йому знадобилося рівно три хвилини.

Володарем бронзової медалі став і студент третього курсу факультету фізичної культури і спорту нашого університету Ярослав Михалюк, який захищав спортивну честь Львівщини на звітному Чемпіонаті України у ваговій категорії до 90 кг. Цікаво, що розпочав Ярослав свої виступи у столиці з прикрої невдачі вже у першій своїй сутичці. В протистоянні проти Сергія Сокірка із Запоріжжя на стадії 1/8 фіналу він у додатковий час отримав третє «шидо» (попередження) і, згідно з правилами, технічна перемога була присуджена його супернику.

Втім, на цьому виступи Ярослава Михалюка на Чемпіонаті України не закінчилися. Його кривдник дістався півфіналу, тож Ярослав отримав право поборотися у втішних поєдинках за бронзову медаль. Одразу скажемо, що нею він скористався на всі сто відсотків, причому зробив це в блискучому стилі. Чотири сутички поспіль третьокурсник нашого закладу вищої освіти виграв на «іппон», а найкраще про перевагу львів’янина над суперниками свідчить час, який йому знадобився для проведення переможних кидків: щоразу менше хвилини, а загалом – 133 секунди. Зокрема, Ярослава Сітара з Києва він переміг на 57-й секунді, Івана Мордовця з Сумської області – на 24-й секунді, Владислава Капцевича з Хмельниччини – на 20-й секунді, а безпосередньо у «бронзовому» фіналі столичного борця Олександра Волотівського – на 32-й секунді!

Додамо, що звітний Чемпіонат України-2024 був одним з етапів відбору до юніорської збірної України, яка захищатиме спортивну честь синьо-жовтого прапора на міжнародних змаганнях поточного року – етапах Кубка Європи та чемпіонатах світу і Європи даної вікової групи.

КАЛЕНДАР КУБКІВ ЄВРОПИ:

13–14 квітня
Познань (Польща)

25–26 травня
Каунас (Литва)

29–30 червня
Словенградець (Словенія)

6–7 липня
Прага (Чехія)

РЕЗЕРВНІ КУБКИ ЄВРОПИ:

1–2 червня
Грац (Австрія)

27–28 липня
Берлін (Німеччина)

КАЛЕНДАР ЧЕМПІОНАТІВ СВІТУ І ЄВРОПИ:

5–8 вересня
Чемпіонат Європи. Таллінн (Естонія)

2–6 жовтня
Чемпіонат світу. Душанбе (Таджикистан)

Прокрутити вгору