Андрій Кобзарук – бронзовий призер Чемпіонату Європи-2024 зі стрільби стендової

В італійському місті Лонато дель Гарда минулої неділі, 26-го травня поточного року, завершився Чемпіонат Європи-2024 зі стрільби стендової. Бронзову нагороду до медальної «синьо-жовтої» скарбнички поклав цьогорічний випускник магістратури факультету післядипломної та заочної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, майстер спорту України міжнародного класу Андрій Кобзарук.

Випускник кафедри стрільби та технічних видів спорту (завідувач – професор Богдан Виноградський) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, майстер спорту України міжнародного класу Андрій Кобзарук на континентальному форумі захищав спортивну честь синьо-жовтого прапора у вправі скіт на круглому стенді. Вдало виступивши в кваліфікації, він зумів з третьої позиції пробитися до шістки фіналістів, де окрім власне нагород Євро-2024 розігрувалася і одна ліцензія на ХХХІІІ Літні Олімпійські Ігри-2024, що цього літа відбудуться у Парижі.

У вирішальній стадії українець також виступив гідно. Щоправда, здобути путівку до столиці Франції, на жаль, йому не судилося. Однак додому Андрій Кобзарук повернувся з нагородою чемпіонату Європи-2024. Показавши у фіналі третій результат, він здобув бронзову медаль. А переможцем став німець Свен Корте, який і виборов не тільки «золото» звітного турніру, а й єдину путівку на Олімпіаду-2024 в Парижі.

Зазначимо, що в напруженій боротьбі за «бронзу» Андрій випередив чеха Даніеля Корчака та двох представників Великої Британії – Мітчела Брукер-Сміта і Карла-Фредеріка Кілландера, які в підсумковому протоколі посіли місця з четвертого по шосте відповідно. А поступився українець, окрім новоспеченого чемпіона Свена Корте з Німеччини, «нейтральному» стрілку анатолію семененку.

Медаль Андрія Кобзарука стала другою нагородою представників ЛДУФК імені Івана Боберського на Чемпіонаті Європи-2014 в Лонато дель Гарда. Нагадаємо, раніше, а саме в понеділок, 20-го травня, чемпіонками звітного континентального форуму в складі жіночої збірної України в дисципліні трап тріо на траншейному стенді разом з киянкою Юлією Даниловою стали магістрантка першого року навчання факультету фізичної культури і спорту, майстер спорту Надія Булгакова і випускниця кафедри стрільби та технічних видів спорту, майстер спорту Олена Охотська.

Зазначимо, що Андрій Кобзарук і Надія Булгакова тренуються у випускників ЛДУФК імені Івана Боберського, заслужених тренерів України Сергія Тюртюбека і Віталія Грибовського, який ще донедавна працював викладачем кафедри стрільби та технічних видів спорту нашого закладу вищої освіти. Додамо, що Сергій Тюртюбек є й одним з тренерів Олени Охотської.

Прокрутити вгору