Бадмінтоністи Дмитро Щербатюк, Ігор Калініченко, Вікторія Полийчук і Олександр Чакалов на чемпіонаті України-2023 з бадмінтону зупинилися за крок до бронзових медалей (Фото)

У Києві впродовж чотирьох днів, з 16-го по 19-е листопада поточного року, тривали баталії чемпіонату України-2023 з бадмінтону. Учасниками звітних змагань були й студенти, магістранти та аспіранти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. А тренером-представником львівської команди була майстер спорту України з бадмінтону, доцент, кандидат наук з фізичного виховання та спорту Оксана Гречанюк, яка здобула вищу освіту та чимало років працювала в нашому закладі вищої освіти.

На чемпіонаті України-2023 з бадмінтону в Києві змагалися п’ятеро представників ЛДУФК імені Івана Боберського, а саме: Дмитро Щербатюк та Ігор Калініченко – відповідно першокурсник і магістрант факультету фізичної культури та спорту і кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент Валерій Мельник), Вікторія Полийчук – студентка першого курсу факультет терапії та реабілітації (в.о. завідувачки кафедри терапії та реабілітації і перший тренер спортсменки – доцент Любов Ціж), а також аспіранти Олександр Чакалов і Олександр Бурик (завідувачка аспірантури – доцент Лілія Свищ).

Високих результатів серед представників ЛДУФК імені Івана Боберського на звітному чемпіонаті України досягнули Дмитро Щербатюк та Ігор Калініченко. Змагаючись в чоловічій парній категорії, вони зупинилися за крок до місця на медальному подіумі. У чвертьфінальному матчі, перемога в якому гарантувала нашим бадмінтоністам щонайменше бронзові нагороди, вони в двох сетах з однаковим рахунком 17:21 програли майбутнім чемпіонам – Віталію Конову і Артему Почтарьову (обидва – Київ / Харків). У підсумку разом з ще трьома дуетами, які так само програли на стадії 1/4 фіналу, вони розділили 5–8 місце.

Зазначимо, що Дмитро Щербатюк виступав також у Києві ще у двох категоріях – одиночній та змішаній. В одиночній категорії він зайняв 9–16 місце, поступившись на стадії 1/8 фіналу в двох сетах майбутньому чемпіону Артему Почтарьову (Київ / Харків / Лисичанськ) з рахунком 0:2 (16:21, 7:21). В змішаній категорії Дмитро разом з харків’янкою Анастасією Єрохіною також розділили 9–16 місце, поступившись у запеклому протистоянні за вихід до ТОП-8 з рахунком 0:2 (16:21, 19:21) дуету у складі Іван Дружченко (Дніпро) / Поліна Ткач (Миколаїв), який у підсумку став бронзовим призером.

А Ігор Калініченко, окрім чоловічої парної, змагався також в одиночній категорії, де в неймовірно видовищному і драматичному за розвитком подій поєдинку у трьох сетах програв Валерію Бадіці (Київ / Дніпро). Перший сет Ігор виграв з перевагою у чотири пункти (21:17), але в двох наступних зазнав прикрої невдачі, поступившись супернику у кінцівках обох партій з однаковим, мінімальним для бадмінтону рахунком – 19:21. У фінальній класифікації Ігор Калініченко посів 9–16 місце.

Вікторія Полийчук приймала участь у трьох категоріях. В одиночній категорії Вікторія зайняла 9–16 місце, поступившись за вихід у вісімку найсильніших бронзовій призерці змагань Софії Лавровій (Харків) у двох сетах з рахунком 0:2 (11:21, 10:21). В жіночій парній категорії Вікторія у дуеті з Поліною Бараннік (Дніпро) так само зайняли 9–16 місце, поступившись в 1/8 фіналу з рахунком 0:2 (13:21, 13:21) Валерії Рудаковій (Харків) та Марії Улітіній (Дніпро).

У змішаній категорії Вікторія Полийчук, як і її партнер по дуету Олександр Чакалов, вибороли найкращі свої місця на звітних змаганнях. У чвертьфінальній зустрічі за вихід в півфінал, виграш в якій гарантував місце на п’єдесталі пошани, вони поступилися майбутнім срібним призерам – харківському дуету в складі Софії Лаврової та Гліба Бекетова. Тож в підсумку Вікторія Полийчук і Олександр Чакалов з іншими дуетами, що програли в матчах 1/4 фіналу, розділили місця з п’ятого по восьме.

Зазначимо, що Олександр Чакалов приймав участь також в одиночній та чоловічій парній категоріях. В одиночній категорії він, як і в змішаній, зайняв 5–8 місце, пропустивши у четвірку призерів майбутнього бронзового медаліста змагань Владислава Булденка (Дніпро). А в чоловічій парній категорії Олександр Чакалов і його партнер по дуету Олександр Бурик зайняли 9–16 місце. В 1/8 фіналу львів’яни поступилися з рахунком 0:2 (10:21, 13:21) дуету Валерій Атращенков (Харків) / Владислав Булденко (Дніпро), які в подальшому дісталися «бронзової» сходинки медального подіуму.

Олександр Бурик, окрім чоловічої парної категорії, виступав і в одиночній, де вибув з боротьби за вихід в основну сітку з 32-ох спортсменів, програвши у кваліфікації в двох сетах Максиму Зарайському (Київ / Лисичанськ) з рахунком 0:2 (14:21; 14:21).

Додамо, що єдину нагороду серед львів’ян на чемпіонаті України в Києві завоював 16-річний Олександр Чирун, тренерами якого є Оксана Гречанюк та Христина Джангобекова – випускниці ЛДУФК імені Івана Боберського. У дуеті з одеситом Сергієм Марущаком він завоював «бронзу» в чоловічому парному розряді.

 

БАДМІНТОН. ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ2023

16 – 19 листопада. Київ

 

ЧОЛОВІЧА ОДИНОЧНА КАТЕГОРІЯ

1. Артем Почтарьов (Київ / Харків / Лисичанськ)
2. Кирило Леонов (Дніпро)
3. Данило Сєдов (Дніпро)
3. Владислав Булденко (Дніпро)

ЖІНОЧА ОДИНОЧНА КАТЕГОРІЯ

1. Поліна Бугрова (Харків)
2. Євгенія Кантемир (Харків)
3. Софія Лаврова (Харків)
3. Анастасія Алимова (Харків)

ЧОЛОВІЧА ПАРНА КАТЕГОРІЯ

1. Віталій Конов (Київ / Харків) / Артем Почтарьов (Київ / Харків / Лисичанськ)
2. Гліб Бекетов (Харків) / Іван Дружченко (Дніпро)
3. Валерій Атращенков (Харків) / Владислав Булденко (Дніпро)
3. Сергій Марущак (Одеса) / Олександр Чирун (Львів)

ЖІНОЧА ПАРНА КАТЕГОРІЯ

1. Поліна Бугрова (Харків) / Євгенія Кантемир (Харків)
2. Наталя Войцех (Дніпро) / Єлизавета Жарка (Харків)
3. Анастасія Алимова (Харків) / Раія Альмалальха (Харків)
3. Софія Лаврова (Харків) / Варвара Фролова (Харків)

ЗМІШАНА ПАРНА КАТЕГОРІЯ

1. Валерія Рудакова (Харків) / Валерій Атращенков (Харків)
2. Софія Лаврова (Харків) / Гліб Бекетов (Харків)
3. Поліна Ткач (Миколаїв) / Іван Дружченко (Дніпро)
3. Наталя Войцех (Дніпро) / Сергій Гаріст (Дніпро)

Додамо, що з усіма результатами змагань можна ознайомитися
ЗА ПОСИЛАННЯМ

Прокрутити вгору