Четверо представників ЛДУФК стали призерами Чемпіонату України-2024 з настільного тенісу

У Києві відбувся Чемпіонат України 2024 року з настільного тенісу. Головне змагання року майстрів малої ракетки національного рівня загалом зібрало близько ста учасників з різних областей та міста Києва. У складі збірної Львівської області змагалися четверо студентів і випускників кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент Валерій Мельник) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Усі вони повернулися додому з нагородами.

У турнірі чоловічих команд в складі збірної Львівської області (на фото вище) грали троє представників нашого закладу вищої освіти – зіркові випускники Олександр і Віктор Дідухи та студент другого курсу факультету фізичної культури і спорту Богдан Когут, а також Вадим Солтис, які в підсумку посіли третє місце. Свій шлях до медального подіуму галичани розпочали з 1/8 фіналу, впевнено, з рахунком 3:0 обігравши суперників з другої команди Чернівецької області. Аналогічно завершилося і їхнє чвертьфінальне протистояння з тенісистами Полтавської області.

На жаль, у півфіналі львів’яни з рахунком 1:3 поступилися команді Київ-1, яка згодом і завоювала чемпіонський титул. Відтак, збірна Львівської області розділила «бронзовий» щабель з командою Київ-2, яка в іншому півфіналі з мінімальним рахунком 2:3 дещо несподівано зазнала поразки від тенісистів Чернігівської області. Додамо, що в фіналі сіверяни не встояли під тиском атак першої команди столиці – 1:3.

Бронзовий комплект медалей здобула й жіноча збірна Львівської області (на фото нижче), яку разом з Діаною Колєнніковою та Вікторією Шевчук репрезентувала Ірина Васів – третьокурсниця факультету фізичної культури і спорту нашого університету. У чвертьфіналі наші тенісистки в драматичній боротьбі перемогли харків’янок з мінімальним рахунком 3:2, але в півфіналі поступилися збірній Київ-1, зазнавши поразки – 0:3. В другому півфіналі Дніпропетровська область обіграла другу команду столиці (3:1), з якою розділили «бронзу» львів’янки. А в фінальному протистоянні за «золото» Київ-1 з «сухим» рахунком 3:0 переміг дніпрянок.

Щодо особистих та парних змагань, то срібним призером в чоловічому турнірі став Олександр Дідух. Впевнено зігравши на груповому етапі, він отримав у матчах на вибування (ТОП-16) другий номер посіву. В поєдинках 1/8 та 1/4 фіналу Сашко переконливо, з однаковим рахунком 4:0 переміг Андрія Гребенюка з Прилук Чернігівської області та киянина Олексія Рибку. Натомість у півфіналі, в протистоянні з уродженцем Рогатина Івано-Франківської області Назаром Третяком, який нині представляє столицю, здобув звитягу у семисетовому поєдинку – 4:3. На жаль, у фінальній грі за «золото» та чемпіонський титул Олександр Дідух поступився дніпрянину Микиті Заваді у п’яти сетах – 1:4.

Додамо, що з усіма результатами Чемпіонату України-2024 з настільного тенісу в Києві можна ознайомитися
ЗА ПОСИЛАННЯМ

Прокрутити вгору