Дзюдоїстка Ольга Цімко – бронзова призерка Європейського університетського чемпіонату зі спортивних одноборств

У Загребі відбувся ІІ Європейський університетський чемпіонат з спортивних одноборств, що проводився під егідою EUSA (Європейська асоціація університетського спорту) – European University Combat Championships – 2023, який тривав у столиці Хорватії впродовж трьох днів, з 21-го по 23-є липня. Цього року в ці мультиспортивні змагання було включено чотири найбільш популярних серед студентської молоді види спортивних одноборств – карате, тхеквондо, дзюдо та кікбоксинг. В загальному на EUCC-2023 приїхало біля 1500 спортсменів з 31 країни Європи, які представляли понад 400 університетів.

Як ми вже повідомляли, у турнірі з карате ІІ European University Combat Championships – 2023 у Загребі представники Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського вибороли дві нагороди. Випускник факультету педагогічної освіти Юрій Мосійчук, змагаючись у ваговій категорії до 60 кг серед чоловіків, став срібним призером. А в турнірі представниць прекрасної статі першокурсниця факультету фізичної культури і спорту Ксенія Коломійцева завоювала бронзову медаль у ваговій категорії понад 68 кг.

Не залишився наш Університет без нагороди і в змаганнях з дзюдо. Єдина представниця ЛДУФК імені Івана Боберського, студентка третього курсу факультету фізичної культури і спорту Ольга Цімко захищала спортивну честь синьо-жовтого прапора та рідного вишу у ваговій категорії до 70 кг. Волею «сліпого» жеребу, свої виступи в Загребі Оля розпочала з чвертьфінальної стадії. В сутичці з дзюдоїсткою із Франції Еве Джексон особливих проблем в неї не виникло – чиста перемога на «іппон».

На превеликий жаль, півфінальне протистояння третьокурсниці кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доцент Федір Загура) склалося не на її користь. Досвідчена Александра Самарджіч із Боснії та Герцеговини уже на початку сутички заробила оцінку «вазарі» (половина «іппон»). Аби відігратися, часу в Олі було достатньо. Однак опонентка дуже грамотно захищалася, тож бодай відновити статус-кво Цімко так і не вдалося.

Втім, у одному з двох «малих» фіналів, переможниці яких ставали бронзовими призерками, галичанка здобула перемогу над француженкою Матільдою Чабаль (на фото вище) і в такий спосіб на церемонії нагородження зійшла на третю сходинку медального подіуму.

По завершенні змагань Ольга Цімко поділилася своїми враженнями від перемоги в сутичці за «бронзу» ІІ European University Combat Championships – 2023: «Я провела дуже важку зустріч у півфіналі проти боснійки Александри Самарджіч. До останніх секунд боролася, однак так і не змогла відігратись. Але я знала, що без медалі не поїду із Загреба додому. Боротьба з Матільдою Чабаль із Франції також була неймовірно складною. Та я правильно налаштувавшись на неї, в підсумку виграла цю зустріч. Хоча знову на початку програвала «вазарі», але потім також провела кидок на «вазарі». А згодом ще раз мені вдався прийом на «вазарі». Таким чином я стала бронзовою призеркою змагань і дуже тішуся цьому».

Додамо, що загалом українські дзюдоїсти на ІІ European University Combat Championships – 2023 у Загребі завоювали дев’ять нагород. З них три золоті медалі, в тому числі й у змішаному командному турнірі, та шість бронзових.

 

Прокрутити вгору