Георгій Лукашев і Олег Кусь – призери чемпіонату України-2023 з плавання

У Броварах, що на Київщині, завершися чемпіонат України 2023 року з плавання, який тривав впродовж чотирьох днів. Нагороди головного змагання сезону національного рівня виборювали й п’ятеро студентів кафедри водних та неолімпійських видів спорту (завідувач – доцент Мар’ян Островський) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, які в підсумку загалом завоювали чотири медалі – по дві срібні та бронзові.

Медальний «хет-трик» на звітному чемпіонаті України оформив другокурсник факультету фізичної культури і спорту – 19-річний майстер спорту Георгій Лукашев (на фото вище). У перший день змагань в Броварах він показав другий час у фінальному запливі на дистанції 200 м батерфляєм – 2 хвилини 00,42 секунди. На фініші Георгія випередив лише на три роки старший за нього представник Дніпропетровщини Денис Кесіль – 1.57,64. Третій час, тим самим доповнивши трійку призерів, показав земляк новоспеченого чемпіона Микола Котенко – 2.01,69.

Срібну нагороду підопічний випускників нашого Університету Андрія Копетчака та Андрія Шиманського завоював і на дистанції 400 м комплексним плаванням, яку в фіналі подолав за 4 хвилини 30,40 секунди. Чемпіоном України в цьому виді плавання став 18-річний одесит Олексій Грабаров – 4.27,29, а на «бронзовий» щабель медального подіуму зійшов 15-річний плавець з Рівненщини Антон Денисенко – 4.41,20.

Серед призерів фінішував Георгій Лукашев (на фото вище – справа) і на дистанції 200м вільним стилем. Його результат у фіналі – 1.53,73 став третім серед учасників фінального запливу і приніс йому бронзову медаль. А «золотий» час – 1.51,87 – показав 22-річний киянин Ілля Лінник. Володарем срібної нагороди, пропливши дистанцію за 1 хвилину 52,52 секунди став одесит Вадим Нуменко.

Ще одну бронзову медаль до скарбнички збірної команди Львівської області на звітному чемпіонаті України в Броварах поклав 21-річний четвертокурсник факультету фізичної культури і спорту Олег Кусь (на фото нижче). У фіналі на дистанції 50 м плавання на спині він показав результат 26,04 секунди. До срібної нагороди, яку завоював його одноліток з Київської області Данило Ткаченко, вихованцю Любові Карпи, яка вищу освіту також здобула в нашому Університеті, забракло 0,27 секунди. А золоту медаль та звання чемпіона України з результатом 25,46 секунди виборов 18-річний плавець з Дніпропетровщини Олександр Желтяков.

Зазначимо, що в чемпіонаті України-2023 в Броварах приймали також участь, але нажаль не здобули медалей майстри спорту Дмитро Раков, який навчається у магістратурі факультету педагогічної освіти і студенти першого та другого курсів факультету фізичної культури і спорту – Юліан Жеребецький та Катерина Остапуха відповідно.

Додамо, що тепер на плавців Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського чекає ще один відповідальний старт – виступ на ХVІІІ літній Всеукраїнській Універсіаді-2023.

Прокрутити вгору