Гол Анни Петрик допоміг жіночій збірній України з футболу у стартовій грі відбірного турніру Євро-2025 обіграти команду Косово

Національна жіноча збірна України у п’ятницю, 5-го квітня поточного року, поєдинком проти команди Косово розпочала кваліфікаційний турнір Чемпіонату Європи 2025 року. В номінально домашньому матчі підопічні Володимира Пятенка на полі стадіону «Мардан» у турецькому місті Анталія з рахунком 2:0 обіграли команду Косово. Перший гол у ворота косоварок на 28-й хвилині з пенальті забила гравчиня лінії півзахисту «синьо-жовтих»» Анна Петрик – випускниця кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка на клубному рівні виступає за полтавську «Ворсклу».

Україна – Косово – 2:0 (2:0)

5 квітня. Анталья. Стадіон «Мардан». Початок – 18:00

Арбітр – Каролін Вакер (Німеччина).

УКРАЇНА: Келюшик, Басанська, Шматко, Апанащенко, Петрик, Одійчук (Козлова, 90), Хімич, Семків, Андрухів (Куніна, 46), Глущенко (Панцулая, 84), Кравчук (Калініна, 88).

Головний тренер – Володимир Пятенко.

КОСОВО: Демірі, Рамай, Кастраті (Авдулі, 65), Смаїлі, Крюезіу, Бічкай (Еюпі, 80), Місіні, Халіляй, Лімані (Ука, 65), Меметі, Метай (Хоті, 65).

Головний тренер – Аннелі Андерсен.

Голи: Петрик (28, з пенальті), Хімич (34).

Попередження: Андрухів (20) – Кастраті (49), Місіні (90), Авдулі (90+3).

За підсумками жеребкування кваліфікації чемпіонату Європи 2025 року серед жінок збірна України виступає в групі В4, де її суперницями стали команди Вельсу, Хорватії та Косова. У п’ятницю, 5-го квітня, в стартовому матчі турніру в турецькій Антальї підопічні Володимира Пятенка зустрілися зі збірною Косова. Вирішальним у зустрічі став перший тайм.

На 28-й хвилині Люмбарда Місіні збила Ольгу Овдійчук у власному штрафному майданчику, і арбітр призначила 11-метровий. Пенальті реалізувала випускниця нашого закладу вищої освіти Анна Петрик. Ще за шість хвилин Таміла Хімич класно розібралася з м’ячем і влучним ударом спрямувала його під поперечину воріт косоварок. Тож на перерву команди пішли за переваги українок у два голи – 2:0.

Після перерви збірна України мала дві чудові можливості збільшити свою перевагу, однак Овдійчук та Глущенко не змогли реалізувати свої шанси. Тим не менш, перемога національної збірної України з рахунком 2:0.

Додамо, що свій наступний поєдинок «синьо-жовті» проведуть у вівторок, 9-го квітня, на виїзді проти команди Хорватії, яка в грі першого туру у гостях поступилася збірній Вельсу – 0:4. Протистояння у містечку Запрешич на «Арені Івана Лальяка» розпочнеться о 17:00 за київським часом.

ФУТБОЛ. ЖІНКИ. КВАЛІФІКАЦІЯ ЄВРО2025
Ліга В. Група 4

5 квітня
Україна – Косово – 2:0 (2:0)
Вельс – Хорватія – 4:0

9 квітня
Хорватія – Україна
Косово – Вельс

31 травня
Вельс – Україна
Косово – Хорватія

4 червня
Україна – Вельс
Хорватія – Косово

12 липня
Косово – Україна
Хорватія – Вельс

16 липня
Україна – Хорватія
Вельс – Косово

 

За матеріалами сайту УАФ

Прокрутити вгору