Христина Погранична завоювала п’ять нагород на міжнародному турнірі з художньої гімнастики у Польщі

У польському місті Гдиня завершився традиційний міжнародний турнір з художньої гімнастики «Gdynia Rhythmic Stars and Baltic Junior Cup 2023», на якому п’ять медалей з п’яти можливих виборола українка Христина Погранична – студентка третього курсу факультету педагогічної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Першу свою нагороду на змаганнях у Гдині львівська грація Христина Погранична (на фото вище – крайня зліва), якій завтра, 13-го травня, виповниться 20 років, здобула в багатоборстві. За виконання чотирьох вправ (з м’ячем, з обручем, зі стрічкою та з двома булавами) вихованка доцента кафедри гімнастики (завідувач – доцент Олег Бубела) нашого Університету, заслуженого тренера України Ірини Рудої сумарно набрала 122,350 бала. Цей результат дозволив їй на церемонії нагородження зійти на «срібний» щабель медального подіуму.

Перемогу в звітних змаганнях у багатоборстві здобула багаторазова медалістка чемпіонатів світу, чемпіонка Європи в команді та бронзова призерка чемпіонату Європи в абсолютній першості Стіліана Ніколова з Болгарії (на фото вище – по центру), яка набрала 131,400 бала. Трійку призерів доповнила представниця Польщі Емілія Гейхель, сума балів якої за чотири вправи склала 117,800.

У заключний день турніру «Gdynia Rhythmic Stars and Baltic Junior Cup 2023» гімнастки виборювали нагороди у чотирьох фіналах в окремих видах. І в кожному з них Христина Погранична завойовувала нагороду. Двічі, за виконання вправи з м’ячем та комбінації з двома булавами, служителі Феміди оцінювали її виступи найвищими оцінками – 31,950 і 30,150 бала відповідно. В інших двох фіналах, вправах з обручем та зі стрічкою, галичанка отримала від суддів «бронзові» оцінки – 30,850 і 29,900 бала відповідно.

Нагадаємо, нещодавно фіналістка ХХХІІ літніх Олімпійських ігор Токіо-2020 Христина Погранична, яка повернулася до виступів на змаганнях після півторарічної перерви, спричиненої важкою травмою, стала абсолютною чемпіонкою (шість золотих медалей – у особистій і в командній першості у багатоборстві та в чотирьох фіналах у окремих видах) XVIII літньої Всеукраїнської Універсіади-2023 з художньої гімнастики, що відбулася у Кропивницькому. Тепер на черзі у вихованки Ірини Рудої виступ на ХХХІ літній Всесвітній Універсіаді-2023, яку з 28-го липня по 8-е серпня прийматиме китайське місто Ченду.

Прокрутити вгору