1 травня 2025 року відбулась поїздка делегації кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського: Іжевської Орисі, Мар’яни Хромової та Макаровського Нестора та здобувачів вищої освіти 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Романіва Зореслава-Тадея та Помірчого Маркіяна за організації завідувачки кафедри ГРБ, професора Марії Паски для участі у студентському круглому столі «Виклики та перспективи розвитку сфери гостинності та туризму у (по)воєнний час» організованого кафедрою харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу Чернівецького торговельно-економічному інституту Державного торговельно-економічного університету.
Мета круглого столу: обговорення викликів, в умовах яких функціонує сфера гостинності та туризму сьогодні, аналіз впливу війни на туристичну інфраструктури, а також визначення перспектив відновлення сфери гостинності і її сталого розвитку, знаходження ефективних стратегій формування позитивного іміджу України.
Відкрив роботу студентського круглого столу: Кифяк Василь, заступник директора з науково-методичної роботи, міжнародних зв’язків та інноваційного розвитку, доктор економічних наук, професор ЧТЕІ ДТЕУ.
Модератори круглого столу:
- Паламарек Каріна, завідувач кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ, кандидат технічних наук, доцент;
- Струтинська Любов Тодорівна, ст. викладач кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ.
Учасники – викладачі та студенти – мали змогу обмінятися досвідом, обговорити виклики та перспективи розвитку сфери гостинності і туризму в умовах війни, а також спільно шукати стратегії відновлення галузі та формування позитивного іміджу України.
Від ЛДУФК ім. І. Боберського на Круглому столі виступив Романів Зореслав-Тадей Володимирович студент 4 курсу, спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» на тему «Перспективи розвитку сфери гостинності в умовах сьогодення, на прикладі ресторану «Стумарі» у м. Львів», науковий керівник завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу, професор Марія Паска.
Учасниками також представлено доповіді:
- Мамчій Каміли студентка 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ЧТЕІ ДТЕУ «Виклики та перспективи розвитку сфери туризму у воєнний і повоєнний час»;
- Білек Лілія студентка 3 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» ЧТЕІ ДТЕУ «Гостинність як каталізатор економічних змін в Україні»;
- Іванчук Іван стейкхолдер співвласник ресторанів «Bjork» та «Kim.chi.van» м. Чернівці, ресторанний консалтинг «Гастрономічні вечори як інструмент просування кулінарної культури України»
Неймовірний майстер -клас від Мурги Євгена студент 2 курсу скороченої форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології» ЧТЕІ ДТЕУ «Традиції зі смаком інновацій: шлях від автентики до модерну» із смачною, пресмачною дегустацією!
Участь науково-педагогічного колективу та студентства у таких заходах сприяє розширенню співпраці, обміну досвідом, об’єднанню у спільних наукових дослідженнях, популяризації гастрономічного та туристичного потенціалу України з використанням нашого, УКРАЇНСЬКОГО досвіду.
Гостинність кафедри була неймовірна! Дякуємо, організаторам Паламарек Каріні, к.т.н., доценту, завідувачу кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ; Струтинській Любові, ст. викладач кафедри харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного сервісу ЧТЕІ ДТЕУ, а також особлива подяка за багаторічну співпрацю Кифяку Василю, заступнику директора з науково-методичної роботи, міжнародних зв’язків та інноваційного розвитку, д.е.н., професору ЧТЕІ ДТЕУ.
ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!! ПЕРЕМОЖЕМО!!!
Запрошуємо приєднатись до офіційних сторінок нашого Університету в соціальних мережах!