Легкоатлети ЛДУФК імені Івана Боберського на молодіжному чемпіонаті України завоювали 11 медалей (Фото)

В Івано-Франківську, на стадіоні ІФНТУНіГ впродовж двох днів, 7-го і 8-го червня поточного року, відбувся чемпіонат України 2023 року з легкої атлетики серед молоді. За його підсумками збірна Львівської області з сумою очок 1180 посіла друге місце у загальнокомандному заліку серед 22 областей та міста Києва. Успішно виступили на звітних змаганнях й студенти кафедри легкої атлетики (завідувач – доцент Ярослав Свищ) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. В їхньому активі загалом 11 медалей – одна золота, п’ять срібних та п’ять бронзових.

Зокрема, чемпіонкою України серед молоді в стрибках у довжину з результатом 6 м 25 см стала студентка третього курсу факультету фізичної культури і спорту Аліна Лістунова (на фото нижче). Тим самим вона виконала норматив для участі у чемпіонаті Європи-2023 серед молоді, який з 11-го по 17-е липня відбудеться в місті Еспоо (Фінляндія). Крім того, Аліна Лістунова вперше виконала норматив майстра спорту України.

Срібною призеркою у бігу на 200 м стала четвертокурсниця факультету педагогічної освіти Марія КравецьЧерневич (на фото нижче), яка на фініші зупинила секундомір на позначці 25,14 секунди. Зазначимо, що спортсменка вперше виконала норматив кандидата у майстри спорту України, а впродовж звітних змагань двічі покращувала особисте досягнення.

Ще одну нагороду, і також срібну, Марія Кравець-Черневич здобула в естафеті 4х100 м у складі збірної Львівщини. Квартет галичанок (на фото нижче), у якому, окрім Марії, бігли також студентка першого курсу факультету фізичної культури і спорту Олександра Жук, другокурсниця цього факультету Катерина Лісковська та студентка Львівського фахового коледжу спорту Каріна Оверко посів друге місце з результатом 48,26 секунди.

Майже у такому самому складі (лише замість Катерини Лісковської бігла Марія Михалюк – студентка Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехнологій імені Степана Гжицького) жіноча збірна Львівської області зупинилася за крок до медального подіуму в естафеті 4х400 м. Фінішувавши з часом 4 хвилини 08,41 секунди, наші дівчата посіли четверте місце.

Натомість пробилася до лона призерів чоловіча збірна Львівщини в естафеті 4х400 м (на фото нижче). Квартет у складі третьокурсників факультету фізичної культури і спорту нашого вишу Даниїла Гнатіва та Руслана Регана і Юрія Васічкіна (студента Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехнологій імені Степана Гжицького) та Ігоря Музики (студента Львівського фахового коледжу спорту) на фініші показав «бронзовий» результат – 3 хвилини 19,68 секунди.

По дві медалі завоювали на молодіжному чемпіонаті України студенти третього курсу факультету фізичної культури і спорту Нікіта Родченков та Максим Караїм. Нікіта Родченков (на фото нижче) став срібним призером у бігу на 400 м, зупинивши стрілку секундоміра на позначці 47,78 секунди. А в фіналі бігу на 200 м показав третій час – 21,80 секунди.

Натомість Максим Караїм (на фото нижче) оформив «бронзовий дубль». Третє місце у бігу на 3000 м з перешкодами йому приніс результат 9 хвилин 16,42 секунди. «Бронзовим» для нього виявився і час 1 хвилина 51,52 секунди, за які він пробіг у фіналі дистанцію 800 м.

Близькими до завоювання бронзових медалей були й Назар Боруцький та Віктор Горєлов – одногрупники Нікіти Родченкова і Максима Караїма. Назар, подолавши планку на висоті 205 см, посів четверте місце в секторі для стрибків у висоту. А Віктор з результатом 43 м 16 см посів аналогічну позицію у підсумковому протоколі змагань у метанні диску. У цьому самому секторі, але турніру серед жінок, шосте місце посіла студентка другого курсу факультету фізичної культури і спорту Анна Ващук, яка у своїй найкращій спробі метнула диск на 28 м 33 см. А її однокурсник Максим Плетеня замкнув ТОП-8 у штовханні ядра з
результатом 10 м 46 см. Третьокурсник факультету фізичної культури і спорту Даниїл Гнатів став сьомим в фіналі бігу на 800 м – 1 хвилина 53,04 секунди. Десятий результат – 12,61 секунди – показала студентка першого курсу цього факультету Олександра Жук.

Прокрутити вгору