На війні з російськими окупантами загинув Віталій Марчук – випускник ЛДУФК імені Івана Боберського

Захищаючи рідну Неньку Україну від російсько-фашистських загарбників, 31-го серпня 2023 року, на 52-му році життя, загинув Віталій Марчук – випускник кафедри легкої атлетики Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Віталій Омелянович Марчук народився в Чернівцях 1-го травня 1972 року. З раннього дитинства вирізнявся підвищеною активністю, тож цілком логічно, що навчаючись у загальноосвітній середній школі, почав займатися легкою атлетикою. Тренувався у групі добре знаного далеко за межами Буковини фахівця, заслуженого тренера України Дениса Ілліча Тищука – випускника 1972 року педагогічного факультету Львівського державного, тоді ще інституту, а нині університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Спеціалізуючись у бігу на середні дистанції (800 м, 1500 м, 3000 м), Віталій Марчук досягнув у легкій атлетиці чималих успіхів – неодноразово ставав переможцем і призером змагань обласного, всеукраїнського та всесоюзного рівнів, вподовж багатьох років у складі збірної Чернівецької області захищав спортивну честь Буковини. Серед найвищих його спортивних досягнень – бронзова медаль першості колишнього СРСР серед школярів на дистанції 3000 м і третє місце на юнацькому чемпіонаті України з кросу.

Напевне логічно, що отримавши атестат про середню освіту, Віталій Марчук продовжив навчання у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського, поступивши в 1989 році на факультет спорту. Диплом про вищу освіту отримав у 1993 році.

Віталій Омелянович, який по завершенні навчання в нашому виші, повернувся у рідні Чернівці, був чудовим педагогом, а ще, як то кажуть у народі, майстром на всі руки, добряком і душею компаній. А головне, він був прекрасною Людиною з великої літери та справжнім, не на словах, а на ділі, Патріотом нашої України. Тож не дивно, що з початком повномасштабних, уже не прихованих, а відкритих намагань клятих москалів загарбати наші території та поневолити український народ, зі зброєю в руках разом з Побратимами став на захист рідної землі. Віталій Марчук воював у найгарячіших точках, в різних регіонах. Звісно, він мріяв дожити до неминучої нашої Перемоги над клятим ворогом. Однак в останній календарний день цьогорічного літа, 31-го серпня, безстрашний Воїн загинув. Поховають Героя у рідних Чернівцях…

 

Вічна та світла пам’ять Герою! Слава Україні! Смерть клятим москалям!
Герої не вмирають!

 

P.S. Ректорат, професорсько-викладацький склад, студенти і випускники та увесь колектив Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського сумують з приводу загибелі Віталія Марчука та висловлюють свої щиросердечні співчуття рідним, близьким, друзям та Побратимам Героя…

Прокрутити вгору