Надія Булгакова та Олена Охотська – чемпіонки Європи-2024 зі стрільби стендової

В італійському місті Лонато, де триває Чемпіонат Європи-2024 зі стрільби стендової, напередодні, 20-го травня поточного року, завершились командні змагання серед жінок у вправі трап тріо на траншейному стенді. З приємністю повідомляємо, що золоті медалі завоювала збірна України, в складі якої спортивну честь синьо-жовтого прапора захищали одразу дві представниці Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – магістрантка Надія Булгакова та випускниця Олена Охотська (на фото нижче – крайня справа та по середині відповідно).

Магістрантка першого року навчання факультету фізичної культури і спорту нашого університету, майстер спорту Надія Булгакова і випускниця кафедри стрільби та технічних видів спорту (завідувач – професор Богдан Виноградський) нашого закладу вищої освіти, майстер спорту Олена Охотська разом з киянкою Юлією Даниловою (на фото вище – крайня справа) у складі збірної України в дисципліні трап тріо на траншейному стенді на шляху до тріумфу вдало виступили на усіх етапах боротьби за вихід у фінал. Впевнено українки змагалися і в безпосередній дуелі за континентальний чемпіонський титул та золотий комплект медалей. Суперниць зі збірної Туреччини «синьо-жовте» тріо «перестріляло» з рахунком 6:2. Разом з українками та туркенями на медальний подіум (фото нижче) зійшла команда Словаччини, яка виборола бронзові нагороди.

Слід зазначити, що вперше представники України за часів Незалежності нашої держави зуміли перемогти на змаганнях такого рівня зі стрільби стендової на траншейному стенді.

«Золотий» тріумф наших дівчат безперечно став найкращим подарунком для Надії Булгакової, якій сьогодні, 21-го травня, виповнилося 25 років.

Надія Булгакова (на фото нижче – крайня зліва) тренується у випускників ЛДУФК імені Івана Боберського, заслужених тренерів України Сергія Тюртюбека і Віталія Грибовського, який ще донедавна працював викладачем кафедри стрільби та технічних видів спорту нашого закладу вищої освіти. Додамо, що Сергій Тюртюбек є й одним з тренерів Олени Охотської (на фото нижче – крайня справа). Також Олену тренує її батько Сергій Охотський – майстер спорту міжнародного класу, заслужений тренер України, багаторазовий медаліст чемпіонатів світу і Європи.

Нагадаємо, Чемпіонат Європи-2024 в італійському місті Лонато розпочався 15-го травня. За нагороди континентального форуму ведуть боротьбу загалом 440 майстрів і майстринь стрільби стендової, які представляють 42 країни Старого Світу. Останній комплект нагород буде розіграно у неділю, 26-го травня.

Тож вітаємо Надію, Олену та Юлію з тріумфальним виступом на Євро-2024, а Надію ще й з ювілейними уродинами та бажаємо їм міцного здоров’я, простого жіночого щастя та багато-багато нових гучних перемог на найбільш престижних спортивних змаганнях континентального і планетарного рівнів!

Разом до перемоги! Все буде Україна!

Прокрутити вгору