Олена Охотська – чемпіонка України зі стендової стрільби. Андрій Кобзарук та Ростислав Грибовський – срібні призери

У Львові, на стрілецькому стенді Школи вищої спортивної майстерності (вул. Єрошенка, 34) минулими вихідними завершився другий, фінальний тур чемпіонату України зі стендової стрільби. Успішно на звітному змаганні виступили представники Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. У підсумку троє з них зійшли на медальний п’єдестал пошани.

Зокрема, у змаганнях жінок на траншейному стенді звання чемпіонки та золоту медаль завоювала магістрантка факультету післядипломної та заочної освіти нашого Університету Олена Охотська (на фото вище – посередині). Зазначимо, що в цьому виді програми змагань домінували спортсменки збірної Львівської області, які в підсумку на церемонії нагородження окупували увесь медальний подіум. Разом з Оленою на нього зійшли дві вихованки ШВСМ міста Лева – Надія Булгакова та Вікторія Михайлюкова (на фото вище – крайні зліва та справа відповідно), які стали володарками срібної і бронзової нагород.

Додамо, що перемога на домашньому чемпіонаті України зміцнила позиції Олени Охотської у складі збірної України. Тепер вона захищатиме спортивну честь синьо-жовтого прапора на ІІІ літніх Європейських іграх-2023, які з 21-го червня по 2-ге липня прийматиме польський Краків.

Успішно виступили представники Львівщини на чемпіонаті України і в змаганнях серед чоловіків на круглому стенді. За підсумками двох турів національної першості найкращий результат показав досвідчений Георгій Іпатов (на фото вище – посередині). Срібним призером став його партнер по збірній команді Львівської області, значно менш досвідчений Андрій Кобзарук (на фото вище – крайній зліва), який так само, як і Олена Охотська, нині навчається у магістратурі на факультеті післядипломної та заочної освіти ЛДУФК імені Івана Боберського. Трійку призерів у цьому виді змагань доповнив одесит Олексій Науменко (на фото вище – крайній справа), якого до старту змагань у Львові фахівці вважали чи не головним претендентом на особисте «золото».

Втім, без золотої нагороди Олексій Науменко до Південної Пальміри не повернувся. Він та його партнери по збірній Одеської області (на фото вище – по середині) в командному турнірі на круглому стенді в драматичній боротьбі за чемпіонство таки «перестріляли» господарів стрілецького стенду і завоювали такий жаданий комплект золотих медалей. Відповідно у збірної Львівської області (на фото вище – зліва), в складі якої, окрім вище згаданих Георгія Іпатова та Андрія Кобзарука, виступав й доцент кафедри стрільби та технічних видів спорту нашого Університету, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Ростислав Грибовський. Бронзові нагороди завоювала збірна Києва (на фото вище – справа).

Прокрутити вгору