Олена Охотська та Андрій Кобзарук – переможці Всеукраїнських змагань зі стрільби стендової «Кубок України – Кубок Галичини»

У Львові в неділю, 3-го березня поточного року, завершились перші в новому сезоні-2024 Всеукраїнські змагання зі стрільби стендової «Кубок України – Кубок Галичини», які зібрали понад 80 спортсменів. У складі збірної Львівської області на звітному турнірі успішно виступили представники кафедри стрільби та технічних видів спорту (завідувач – професор Богдан Виноградський) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в активі яких п’ять нагород – по два «золота» і «срібла» та одна «бронза».

Зазначимо, що окрім почесних нагород, учасники звітного турніру в місті Лева виборювали й право у складі збірної України позмагатися на фінальному міжконтинентальному ліцензійному турнірі в Катарі, де будуть розігруватися путівки на ХХХІІІ Літні Олімпійські ігри-2024, які цього літа прийматиме столиця Франції Париж.

За підсумками змагань в особистій першості серед жінок на траншейному стенді одразу дві представниці нашого закладу вищої освіти зійшли на медальний п’єдестал пошани (на фото вище). Головний приз завоювала цьогорічна випускниця магістратури факультету післядипломної та заочної освіти, майстер спорту Олена Охотська, яка в боротьбі за перемогу випередила Юлію Данилову з Київської області та студентку п’ятого курсу факультету фізичної культури і спорту нашого університету, майстра спорту Надію Булгакову.

Дуже цікавим та драматичним за розвитком подій видався особистий турнір на круглому стенді серед чоловіків. У складній боротьбі звитягу здобув майстер спорту Андрій Кобзарук (на фото вище), який цього навчального року також здобув диплом магістра, успішно завершивши навчання на факультеті післядипломної та заочної освіти. Разом з ним на медальний подіум зійшли киянин Максим Півень та одесит Іван Рагуля – срібний і бронзовий призери відповідно.

Ще одну нагороду, срібну, Андрій Кобзарук виборов у командних змаганнях серед представників сильної статі на круглому стенді в складі збірної Львівської області (на фото нижче). Разом з ним на другу сходинку медального подіуму зійшли майстри спорту Георгій Іпатов і Ростислав Грибовський – доцент кафедри стрільби та технічних видів спорту ЛДУФК імені Івана Боберського. Переможцем у цьому виді змагань стала команда Одещини, а на «бронзу» настріляли представники Чернігівської області.

Додамо, що до складу національної збірної України, яка відправиться до Катару на фінальний міжконтинентальний олімпійський ліцензійний турнір, увійшли троє представників нашого університету – Андрій Кобзарук, Олена Охотська та Надія Булгакова. Зазначимо, що у Катарі в кожному виді програми змагань буде розіграно по дві путівки до Парижу.

Прокрутити вгору