Підтримка університету у впровадженні дорожньої карти зміцнення освітніх програм

Співпраця Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського із Physiopedia Plus LTD (United Kingdom) розпочалася у квітні 2022 року із підписання Меморандуму про взаєморозуміння у межах якого, зокрема, викладачі та студенти нашого закладу вищої освіти отримали безкоштовний доступ до ресурсів найбільшої міжнародної освітньої платформи з реабілітації.

У вересні цього ж року розпочався наступний етап співпраці у рамках Міжнародного проєкту «Зміцнення реабілітаційних послуг в системі охорони здоров’я» (SRSHS), який був націлений на зміцнення освітніх програм університетів відповідно до міжнародних стандартів.

У жовтні 2022 року спільна робоча група за участю представників чотирьох українських університетів, Міністерства освіти і науки України та Physiopedia зібралися, щоб обговорити та створити дорожню карту для посилення університетських програм з ерготерапії та фізичної терапії в рамках USAID проєкту ReLAB-HS.

У 2023 році професорка кафедри терапії та реабілітації Катерина Тимрук-Скоропад та виконуюча обов’язки завідувача кафедри Любов Ціж разом із завідувачами представників інших українських університетів-партнерів проєкту на зустрічі у столиці Польщі Варшаві обміркували та обговорили сильні сторони та можливості своїх програм із ментором професором Ларисою Хофман із Physiopedia.

Впродовж 2022–2024 років проводилися щомісячні онлайн воркшопи згідно з розробленою дорожньою картою. У лютому 2024 року було розроблено індивідуальний план для зміцнення та вдосконалення університетської освітньо-професійної програми (Фізична терапія, Магістерський рівень) згідно з міжнародними стандартами.

Майже два роки тісної і систематичної співпраці з іноземними експертами, зокрема, Ларисою Хофман, дали змогу крок за кроком проаналізувати освітню програму підготовки магістрів з фізичної терапії та поліпшити знання щодо сучасних підходів до використання Інструменту рефлексії академічної програми IRETT (Міжнародний інструментарій реабілітаційної освіти та навчання) з університетами. Така співпраця дала значний поштовх до удосконалення освітньої програми, мотивації розвиватися залученим до співпраці викладачам, продовжувати розвиток спеціальності в університеті.

ЛДУФК імені Івана Боберського щиро вдячний за довіру Фізіопедії та залучення до проєкту. Ми сподіваємося на продовження кооперації та готові ділитися отриманими знаннями з колегами з інших закладів вищої освіти.

Організовано Фізіопедією в рамках проєкту «Зміцнення реабілітаційних послуг в системі охорони здоров’я» (SRSHS), що імплементується Momentum Wheels for Humanity, за підтримки Американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Прокрутити вгору