У матчі 8-го туру футбольної Першої ліги-2023/2024 «Карпати» Мирона Маркевича вдома обіграли «Поділля» з Хмельницького

У матчі восьмого туру чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в домашній грі на полі стадіону «Україна» з рахунком 2:1 виграли у «Поділля» з Хмельницького. Ця перемога дозволила «зелено-білим» не тільки зберегти одноособове лідерство в турнірній таблиці групи «А», а й збільшити відрив від переслідувачів.

«Карпати» (Львів) – «Поділля» (Хмельницький) – 2:1 (1:1)

15 вересня. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 16:30

Арбітр – Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя).

Асистенти арбітра: Сергій Удовенко, Ярослав Пилипенко (обидва – Кропивницький).

Четвертий арбітр – Ярослав Леськів (Львівська обл.).

Спостерігач арбітражу – Михайло Митровський (Ужгород).

«КАРПАТИ»: Кожухар, Бабогло, Порох (Мизюк, 87), Сухар, Полегенько, Рябов, Клименко (Демченко, 46), Равлик (Картушов, 82), Костенко (Романюк, 84), Чачуа, Іґор Невес (Крістіан Ноту, 46).

Запасні: Ільющенков, Векляк, Едуардо, Матвєєв, Сидун.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

«ПОДІЛЛЯ»: Непогодов, Веремієнко, Корешков, Назарчук, Цибульник, Задоя (Болденков, 70), Костенко (Доброхотов, 24), Пріхна (Савчук, 81), Коваленко (Каверін, 70), Войтіховський, Василенко (Биков, 46).

Запасні: Задерейко, Оробець, Лис, Чушенко.

Головний тренер – Віталій Костишин.

Голи: Костенко (9), Полегенько (62, пен.) – Цибульник (26).

Попередження: Клименко (34), Равлик (71), Кожухар (90+3) – Войтіховський (21).

«Карпати» відкрили рахунок вже в дебюті поєдинку. На дев’ятій хвилині господарі провели стрімку атаку, у завершальній фазі якої Владислав Клименко віддав зручну передачу Яну Костенку. Хавбек сильно пробив по воротах Дмитра Непогодова – 1:0. Згодом у львів’ян були можливості подвоїти перевагу. Однак спочатку удар Владислава Бабогла взяв на себе кіпер «Поділля», а пізніше Артур Рябов пробив вище воріт.

Хмельницька команда змогла реалізувати одну зі своїх небагатьох нагод у першому таймі. Рябов віддав незручну передачу Андрію Кожухарю, а голкіпер «левів» взяв м’яч у руки. Арбітр поєдинку Дмитро Кузовлєв призначив вільний удар для «Поділля». Розіграш цього стандарту завершився пострілом Євгена Задої, який господарі заблокували. А от добивання від Олександра Цибульника виявилося результативним – 1:1.

Другий тайм розпочався з атак підопічних Мирона Маркевича і на 62-й хвилині матчу господарі поля заробили пенальті. Єгор Демченко увірвався у штрафний майданчик суперника, утім Дмитро Пріхна схопив карпатівця за футболку. Арбітр матчу Дмитро Кузовлєв із Запоріжжя без найменших вагань миттєво вказав на 11-метрову позначку. Пенальті взявся виконувати Павло Полегенько і впевнено його реалізував – 2:1.

«Поділля» намагалось відігратись, однак львів’яни надійно діяли в обороні, не даючи можливості супернику створювати гостроту біля власних воріт. Напруга та інтрига у матчі зберігалися до самого фінального свистка, але більше забитих м?ячів у цій грі вболівальники не побачили.

Зазначимо, що після перемоги у звітній зустрічі «Карпати» набрали 22 очки та не тільки продовжують впевнено очолювати турнірну таблицю групи «А», а й збільшили відрив від найближчого переслідувача, «Ниви» з Бузової, з чотирьох до шести пунктів.

Додамо, що у наступному, дев’ятому турі, який завершує програму першого кола осіннього, попереднього етапу чемпіонату Першої ліги поточного сезону-2023/2024, «леви» зіграють на виїзді проти тернопільської «Ниви». Матч відбудеться у неділю, 24-го вересня, на полі Тернопільського міського стадіону імені Романа Шухевича. Початок галицького дербі – о 16:00.

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «А». 8й ТУР

15 вересня (п’ятниця)

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Епіцентр» (Кам?янець-Подільський) – 2:2
Голи: Беженар (20, авт.), Тітаєвський (26) – Кравчук (44), Гірний (74).

«Буковина» (Чернівці) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 1:0
Гол: Фарасєєнко (27).

«Карпати» (Львів) – «Поділля» (Хмельницький) – 2:1
Голи: Костенко (9), Полегенько (62, пен.) – Цибульник (26).

 

16 вересня (субота)

«Нива» (Бузова) – «Металіст» (Харків) – 0:0

ФК «Хуст» – «Нива» (Тернопіль) – 2:0
Голи: Приходько (45+2, 87).

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 8го ТУРУ

Прокрутити вгору