8–9 жовтня 2025 року у Львові відбувся Форум туризму та гостинності — головна професійна подія року для представників туристичної індустрії, HoReCa, органів місцевого самоврядування, освітніх установ і бізнесу.
Захід традиційно став платформою для налагодження партнерств, обміну досвідом, розвитку інновацій та пошуку рішень для сталого відновлення галузі.
Активну участь у роботі Форуму взяла делегація факультету туризму ЛДУФК імені Івана Боберського, до складу якої увійшли:
- Володимир Холявка — декан факультету туризму, доцент кафедри економіки та менеджменту;
- Володимир Худоба — декан факультету післядипломної та заочної освіти, доцент кафедри туризму;
- Марія Паска — завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу, професорка;
- Павло Кучер — в.о. начальника відділу міжнародних зв’язків, доцент кафедри туризму;
- Науково-педагогічні працівники: доценти Орися Іжевська, Ольга Тесля, Володимир Дудюк, викладачі Юлія Писко, Олег Боратинський, Валентина Лабарткава, Оксана Худоба, Костянтин Лабарткава;
- А також здобувачі вищої освіти спеціальностей:
- J2 — Готельно-ресторанна справа та кейтеринг,
- J3 — Туризм і рекреація,
- D3 — Менеджмент.
Ключові теми Форуму-2025:
- Доступний туризм та інклюзія як конкурентна перевага;
- Маршрути місцями пам’яті;
- Інвестиції та розвиток туристичних проєктів;
- Гастрономічний і медичний туризм;
- Формула успіху HoReCa 2026: сервіс + маркетинг + безпека.
Учасники Форуму відвідали спеціалізовані виставки «Tour EXPO» та «Готельний і ресторанний бізнес», прослухали вісім панельних дискусій за участю понад 40 відомих експертів і лідерів галузі, а також мали нагоду поспілкуватися з представниками професійного середовища, бізнесу та освітніх закладів.
Особливо вагомим був виступ Михайла Шевелюка, викладача кафедри готельно-ресторанного бізнесу, який представив доповідь на тему: «Управління ризиками, стандарти харчової безпеки, нові моделі роботи персоналу, автоматизація та впровадження інновацій у HoReCa».
Фіналом Форуму стала панельна дискусія «Коли тарілка — мапа: гастрономія в контурах туризму», присвячена гастрономічним маршрутам та локальним брендам. Серед спікерів — Андрій Німець, аспірант кафедри готельно-ресторанного бізнесу, ресторатор, власник закладу «Бойківська гостина», який поділився досвідом розвитку локального бренду та його ролі у туристичній ідентичності регіону.
Висловлюємо щиру подяку викладачу кафедри готельно-ресторанного бізнесу Михайлу Шевелюку та віцепрезидентці ПрАТ «Гал-ЕКСПО» Лесі Антонів за організацію участі та можливість залучення студентів 3 курсу спеціальності J2 до обслуговування заходу. Це — неоціненний практичний досвід для майбутніх фахівців!
Запрошуємо приєднатись до офіційних сторінок нашого Університету в соціальних мережах!