Валентина Сосіна і Валерія Тсуджі – учасниці Міжнародної конференції з питань хореографії

У Києві, 21-го квітня поточного року, відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Феномен культурної травми в українському та світовому хореографічному мистецтві». Серед учасників заходу були завідувач кафедри хореографії та мистецтвознавства Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – професор Валентина Сосіна і випускниця магістратури цієї кафедри Валерія Тсуджі.

Присутні, яких було понад 260 осіб з чотирьох країн Європи, мали чудову можливість спілкуватись з відомими мистецтвознавцями, педагогами, хореографами-науковцями і хореографами-практиками.

З вступним привітальним словом
перед учасниками та гостями конференції виступили
:

Михайло Поплавський –
ректор Київського національного університету культури і мистецтв,
доктор педагогічних наук, професор,
народний артист України;

Мирослав Вантух –
генеральний директор та художній керівник
Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського,
голова Національної хореографічної спілки України,
народний артист України, професор, академік, Герой України;

Аліна Підлипська –
професор кафедри хореографічного мистецтва
Київського національного університету культури і мистецтв,
доктор мистецтвознавства.

Програма конференції була дуже різноплановою та охоплювала питання театру і хореографії України в умовах воєнного стану, розвитку національної культурної ідентичності засобами українського народного і фольклорного танцю тощо.

Географія представництва була досить широкою, з доповідями виступили хореографи Німеччини, Великобританії, Нідерландів. Від Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського з доповіддю «Особливості «екологічного стилю» роботи тренерів і педагогів у Японії та його інтегрування у хореографічну культуру України» виступили кандидат педагогічних наук, професор кафедри хореографії та мистецтвознавства Валентина Сосіна і випускниця магістратури цієї кафедри Валерія Тсуджі, яка нині працює тренером-хореографом збірної команди з художньої гімнастики Токійського університету фізичного виховання.

Прокрутити вгору