Відійшов у засвіти Савчук Микола Миколайович

У середу, 24-го січня, на 73-му році життя перестало битися серце колишнього старшого викладача кафедри легкої атлетики Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Савчука Миколи Миколайовича – автора 25-ти наукових праць, прекрасного викладача, класного тренера та доброї й порядної людини, яка понад три з половиною десятки років працювала у нашому закладі вищої освіти.

Микола Савчук народився 1-го травня 1951 року в селищі міського типу Делятин Надвірнянського району Івано-Франківської області. З дитячих років вирізнявся серед однолітків високою руховою активністю, а навчаючись у загальноосвітній середній школі, виступав на змаганнях з різних видів спорту і розпочав заняття легкою атлетикою, спеціалізуючись на силових видах – штовханні ядра та метанні диску і молота. Отримавши атестат про середню освіту, в 1968 році поступив на навчання в Львівський державний тоді інститут, а нині університет фізичної культури імені Івана Боберського, який успішно закінчив у 1972 році.

Навчаючись на кафедрі легкої атлетики, впродовж чотирьох років продовжував удосконалювати свою спортивну майстерність, обравши основною спеціалізацією метання молота. Саме у цьому виді Королеви спорту Микола Савчук виконав норматив кандидата в майстри спорту, успішно захищав спортивну честь Львівщини на турнірах Всеукраїнського рівня та рідного вишу на змаганнях серед студентів.

У 1977 році Микола Миколайович повернувся в Alma mater – розпочав працювати викладачем кафедри легкої атлетики, а з 1995 року – старшим викладачем. Педагогічно-викладацьку діяльність успішно поєднував з тренерською роботою. Зокрема, підготував чимало відомих метальників молота – майстрів спорту, які перемагали та ставали призерами на престижних змаганнях різного рівня. Цікаво, що до нині рекордом Львівської області у метанні молота серед жінок є результат 49 м 30 см, який належить Марії Соколенко – учениці Миколи Савчука. А встановила вона це досягнення майже чверть століття тому – 14-го травня 1999 року.

Не можна не сказати й про людські якості Миколи Миколайовича. Він завжди вирізнявся людяністю, доброзичливістю, комунікабельністю, витримкою і спокоєм, готовністю вислухати та дати мудру пораду практично з будь-якого питання, вмінням створювати довкола себе позитивну атмосферу. А ще словосполучення «душа компанії» та «справжній джентльмен» – це саме про нього. При цьому він ні за яких обставин не дозволяв собі прояву негативних емоцій, спілкування на підвищених тонах ні з колегами по роботі, ні з студентами. Тим самим мав авторитет та повагу як у одних, так і в других. Та, на превеликий жаль, тепер це все вже в минулому…

Ректорат, професорсько-викладацький склад, студенти і випускники та увесь колектив Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського сумують з приводу смерті Миколи Миколайовича Савчука та висловлюють щирі співчуття рідним, близьким і друзям покійного.

Вічна та світла пам’ять…

 

P.S. Панахида та чин похорону Миколи Миколайовича Савчука відбудуться
у п’ятницю, 26-го січня, з Каплички Церкви святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії
(Львів, вулиця Віри Надії Любові, 10). Початок – о 13:00.

Прокрутити вгору