Вікторія Полийчук – бронзова призерка міжнародного турніру з бадмінтону в Угорщині (Фото)

Упродовж чотирьох днів, з 8-го по 11-те лютого 2024 року, в угорському місті Печ відбувся традиційний, уже 14-й за ліком міжнародний турнір з бадмінтону серед юніорів – 14th MULTI ALARM Hungarian Junior Championships 2024 presented by VICTOR, який входить до календаря Всесвітньої федерації бадмінтону (Badminton World Federation, BWF). Учасницею звітних змагань у складі української команди (на фото нижче) була і Вікторія Полийчук – студентка кафедри терапії та реабілітації (в.о. завідувача кафедри Любов Ціж, а також перший тренер Вікторії) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Вікторія Полийчук, яка нині тренується під керівництвом випускниці нашого університету, майстра спорту, доцента, кандидата наук з фізичного виховання та спорту Оксани Гречанюк, приймала участь у трьох категоріях. В одиночному розряді вона поступилася за вихід у ТОП-8 шостій сіяній Етелці Каральйос з Угорщини у трьох сетах з рахунком 1:2 (5:21, 21:19, 12:21). В змішаній парній категорії Вікторія Полийчук з Антоном Дружченко (Дніпро) поступилися за вихід у ТОП-16 дуету з Чехії Йозеф Кірок / Петра Бенішова також у трьох сетах з рахунком 1:2 (18:21, 21:12, 19:21).

А найкращого свого результату на звітному турнірі Вікторія Полийчук досягла в парній жіночій категорії. У дуеті з харків’янкою Олександрою Боцман вони вибороли третє місце (на фото нижче), поступившись у півфіналі майбутнім срібним призеркам, також українській парі у складі Марії Корягіної та Ярослави Ванцаровської. «Синьо-жовте» дербі завершилося у двох сетах перемогою останніх з рахунком 2:0 (22:20, 21:11).

Відзначимо також результат 16-річного львів’янина Олександра Чируна, тренерками якого є вищезгадана Оксана Гречанюк та Христина Джангобекова, яка вищу освіту також здобула у нашому закладі вищої освіти. В дуеті з дніпрянином Антоном Дружченком вони завоювали бронзові медалі в чоловічій парній категорії (на фото нижче), поступившись у півфіналі в рівній боротьбі майбутнім переможцям змагань – бадмінтоністам з Франції Тіму Бургіну та Гаспару Леріше у трьох сетах з рахунком 1:2 (21:15, 17: 21, 19:21).

БАДМІНТОН. 14th MULTI ALARM HUNGARIAN JUNIOR CHAMPIONSHIPS 2024
PRESENTED BY VICTOR

8 – 12 лютого. Печ (Угорщина)

Жіноча одиночна категорія

1. Люсі Крулова (Чехія)
2. Марія Корягіна (Україна)
3. Рая Альмалаха (Україна)
3. Йоханка Івановічова (Словаччина)

 

Чоловіча одиночна категорія

1. Бхарат Латеш (Об’єднані Арабські Емірати)
2. Меді Соу (Франція)
3. Мілан Местерхазі (Угорщина)
3. Олівер Олдорфф (Фінляндія)

Жіноча парна категорія

1. Рая Альмалаха / Анастасія Алімова (Україна)
2. Марія Корягіна / Ярослава Ванцаровська (Україна)
3. Олександра Боцман / Вікторія Полийчук (Україна)
3. Катежина Коляшова / Катежина Осладілова (Чехія)

 

Чоловіча парна категорія

1. Тім Бургін / Гаспар Леріше (Франція)
2. Чанад Хорват / Мілан Местерхазі (Угорщина)
3. Олександра Чирун / Антон Дружченко (Україна)
3. Тадей Йєленс / Від Кошчак (Словенія)

 

Змішана парна категорія

1. Патрік Храздіра / Катежина Осладілова (Чехія)
2. Владислав Кунін / Ярослава Ванцаровська (Україна)
3. Тім Бургін / Марйолен Раффін (Франція)
3. Чанад Хорват / Петра Харт (Угорщина)

Додамо, що з усіма результатами звітних змагань в угорському місті Печ можна ознайомитися
ЗА ПОСИЛАННЯМ.

Прокрутити вгору