Викладачі ЛДУФК – учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Хореографія у сучасному мистецькому просторі»

Впродовж двох днів, 22-го та 23-го лютого поточного року, у Києві, на базі Національного університету фізичного виховання і спорту України відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Хореографія у сучасному мистецькому просторі». На конференції були присутніми понад 100 осіб з чотирьох країн Європи – Норвегії, Німеччини, Грузії та України. Серед учасників заходу була й делегація Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Програма звітної конференції була дуже різноплановою, вона містила виступи провідних науковців хореографічного мистецтва і практичну частину, в якій свою майстерність у майстер-класах продемонстрували викладачі-практики.

Наш університет був представлений трьома учасниками: завідувачка кафедри хореографії та мистецтвознавства, професорка Валентина Сосіна виголосила доповідь за темою «Особливості формування синхронності виконання вправ у хореографії та техніко-естетичних видах спорту на етапі початкової та попередньої базової підготовки»; а доцент кафедри Валентина Вартовник і викладачка Тетяна Токар презентували доповідь «Сутність педагогічної майстерності керівника хореографічного колективу».

Слід сказати, що в практичній частині конференції свій майстер-клас з провідними спортсменками з художньої гімнастики Японії за темою «Хореографія в спорті: використання уроків за спрямуванням на етапах підготовки до вищих досягнень і максимальної реалізації індивідуальних можливостей (на прикладі художньої гімнастики)» продемонструвала Валерія Тсуджі – випускниця магістратури кафедри хореографії та мистецтвознавства ЛДУФК імені Івана Боберського.

Прокрутити вгору