Ярема Арцишевський і Данило Соколов зіграють у складі юніорської збірної України U-19 з водного поло на відбірному турнірі до Євро-2024

Юніорська збірна України U-19 з водного поло сьогодні, 15-го березня, в Бухаресті розпочинає боротьбу у кваліфікаційному турнірі за путівку на фінальну частину Чемпіонату Європи 2024 року. Спортивну честь синьо-жовтого прапора на континентальному форумі в складі української команди захищатимуть й двоє студентів кафедри водних видів спорту (завідувач – професор Олег Сидорко) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Ярема Арцишевський і Данило Соколов.

За результатами жеребкування кваліфікаційного етапу Чемпіонату Європи 2024 року серед юніорських команд вікової категорії U-19 збірна України потрапила до групи «D», де суперниками «синьо-жовтих» будуть команди Нідерландів, Румунії, Литви та Кіпру. За підсумками турніру в одне коло, матчі якого прийматиме столиця Румунії Бухарест, путівки на фінальну частину Євро-2024 отримають команди, які посядуть перше та друге місце.

Зазначимо, що головним тренером юніорської збірної України U-19 є один з найтитулованіших вітчизняних ватерполістів Юрій Сидорович – випускник ЛДУФК імені Івана Боберського. А центральний нападник Ярема Арцишевський та гравець середньої лінії Данило Соколов, які навчаються на першому і другому курсах відповідно факультету фізичної культури та спорту нашого закладу вищої освіти, є лідерами команди. Воно й не дивно, адже Данило вже третій, а Ярема другий сезон проводять у складі львівського «Динамо» – беззаперечного лідера вітчизняного водного поло останнього десятиліття. Окрім того, Соколов є гравцем й національної збірної України.

Готуючись до кваліфікації Євро-2024, наша юніорська збірна зіграла на міжнародному турнірі у словацькому місті Новаки. Там же в Словаччині, але в місті Кошице, підопічні Юрія Сидоровича провели й заключний навчально-тренувальний збір, в рамках якого провели спільні тренування та зіграли два контрольних поєдинки з тамтешньою юніорською збірною, яка у відборі на Євро-2014 гратиме в польському місті Лодзь. Суперниками словаків, окрім господарів – ватерполістів Польщі будуть також збірні Болгарії й Мальти. А вже з Кошице наша команда відправилася до Бухареста, де й боротиметься за путівку на фінальну частину Євро-2024.

СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ U19:

Воротарі: Марко Хитрий, Микита Юнглін;

Польові гравці: Маркіян Лень, Денис Ракітін, Ярема Арцишевський, Кирило Левін, Олег Рудник, Данило Соколов, Октавіан Веклюк, Дмитро Гупаловський, Артемій Черних, Єгор Карасьов, Юрій Чижук, Микита Юнглін;

Тренери: Юрій Сидорович, Володимир Гавриленко.

 

РОЗКЛАД МАТЧІВ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ U19:

15 березня (п’ятниця)

11:00
Україна – Нідерланди

18:00
Україна – Литва

 

16 березня (субота)
18:30
Україна – Румунія

 

17 березня (неділя)
09:00
Кіпр – Україна

Прокрутити вгору