Юрій Ідзінський – переможець міжнародного турніру з вільної боротьби в Італії

В італійському місті Сассарі, що знаходиться на острові Сардинія, минулими вихідними відбувся традиційний, вже 18-й за ліком представницький міжнародний турнір з вільної боротьби – Sassari City Matteo Pellicone Memorial 2023. У найважчій ваговій категорії (до 125 кг) перемогу в складі збірної України святкував майстер спорту міжнародного класу Юрій Ідзінський (на фото нижче стоїть крайній зліва) – магістрант Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Срібним призером став випускник нашого вишу Іван Кусяк (вага до 70 кг).

Загалом на міжнародному Меморіалі Маттео Пелліконе в Італії, результати якого враховуються при складанні рейтингу Міжнародною федерацією спортивної боротьби, чоловіча національна збірна України з вільної боротьби під керівництвом заслуженого тренера України Василя Федорошина виборола 12 нагород – шість золотих, чотири срібні та дві бронзові.

«Золото» у складі «синьо-жовтої» борцівської дружини завоювали Андрій Яценко (вагова категорія до 57 кг), Ігор Никифорук (до 70 кг), Микита Моргун (до 74 кг), Денис Сагалюк (до 92 кг), Муразі Мчедлідзе (до 97 кг) та Юрій Ідзінський (до 125 кг). Срібні медалі в активі Каміля Керімова (до 61 кг), Івана Кусяка (70 кг), Дениса Павлова (до 79 кг) і Давід Мчедлідзе (до 97 кг). «Бронзу» вибороли Ярослав Гурський (до 65 кг) та Вадим Куриленко (до 74 кг).

Цікаво, що на звітному турнірі організатори по завершенні змагань з вільної боротьби, пропонуються його учасникам наступного дня позмагатися і у виставковому турнірі з пляжної боротьби, сутички якого відбуваються на березі Середземного моря в оточенні глядачів-туристів, які не тільки з цікавістю спостерігають за ходом змагань, а й неймовірно емоційно вболівають за атлетів. Змагався у турнірі з пляжної боротьби і наш Юрій Ідзінський. В підсумку, як і днем раніше, саме вихованець заслужених тренерів України Віктора Глібенка та Романа Проціва (обидва вищу освіту здобули в стінах нашого Університету) вдруге за два дні на церемонії нагородження зійшов найвищу сходинку медального п’єдесталу пошани.

Також нагадаємо, що 23-річний атлет з Винник нещодавно, а саме 12-го травня, вперше виборов золоту медаль та титул чемпіона України з вільної боротьби серед дорослих. У фіналі головного змагання року національного рівня, які приймав Львів, Юрій Ідзінський (на фото нижче – його реакція на перемогу) в дуже непростій сутичці проти Володимира Кочанова з Харкова таки здолав шалений супротив опонента і буквально вирвав звитягу за балами з рахунком 11:4. А на шляху до «золотої» сутички він почергово здобув три технічні перемоги (з перевагою у 10 балів або більше) над Андрієм Полішем з Вінниці (1/8 фіналу – 12:0), Ісмаілом Бунятовим із Дніпра (чвертьфінал – 11:0) та киянином Андрієм Власовим (півфінал – 11:0).

Зазначимо, що «золото» національного чемпіонату у місті Лева завоював й випускник нашого вишу Іван Кусяк з Івано-Франківська, якому не було рівних у ваговій категорії до 70 кг. У фіналі він з рахунком 2:0 переміг свого товариша по команді Івана Білейчука. А студент другого курсу факультету фізичної культури і спорту Тимур Гудима, змагаючись у ваговій категорії до 74 кг, став срібним призером. У вирішальній сутичці за титул він за балами з рахунком 0:6 поступився одеситу Семену Радулову.

Виступали на чемпіонаті України, але не змогли пробитися на медальний подіум першокурсники факультету фізичної культури і спорту Андрій Петришин та Станіслав Гриник, які змагалися у вагових категоріях до 70 кг і до 86 кг відповідно, а також Артур Велінський (вага до 65 кг) та Григорій Боднарюк (вага до 74 кг) – студенти другого і четвертого курсів цього факультету відповідно.

Три нагороди чемпіонату України-2023 у Львові в турнірі з жіночої боротьби здобули й випускниці кафедри атлетичних видів спорту ЛДУФК імені Івана Боберського. Зокрема, Яна Сорока та Тетяна Борисенко, виступаючи у вагових категоріях до 55 кг та до 57 кг відповідно, стали срібними призерками. Натомість Анастасія Остапук завоювала «бронзу» у ваговій категорії до 59 кг. Ще одна випускниця – Богдана Кокозей-Ящук посіла шосте місце у турнірі вагової категорії до 53 кг, а студентка четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту фінішувала на сьомій позиції у ваговій категорії до 76 кг.

Прокрутити вгору