Зоряна Семеряк та Андрій Орліковський – найкращі тренери Львівщини за підсумками січня 2024 року

Щомісячне традиційне голосування членів виконкому Відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області визначило 16-річну фехтувальницю на шпагах Анну Максименко найкращою спортсменкою Львівщини за підсумками спортивних змагань січня 2024 року. А найкращими тренерами Львівщини у січні-2024 стали наставники Анни Максименко: заслужені тренери України, майстри спорту Андрій Орліковський (особистий наставник олімпійської чемпіонки Лондона-2012, випускниці нашого вишу Яни Шемякіної) та доцент, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Зоряна Семеряк – завідувачка кафедри фехтування, боксу і національних одноборств Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, президент Федерації фехтування Львівської області.

5-го січня поточного року в італійському Удіне, на черговому етапі Кубка світу з фехтування на шпагах сезону-2023/2024 серед юніорок вікової категорії U-20 вихованка Львівської академії фехтування, що базується на навчально-спортивній базі СКІФ ЛДУФК імені Івана Боберського, Анна Максименко разом з партнерками по юніорській збірній України виборола «золото» в командному турнірі.

А вже за тиждень, 12–14 січня, в столиці Словаччини Братиславі юна львів’янка здобула дві золоті медалі – спершу в особистій, а через день і в командній першостях на черговому етапі Європейського кадетського циклу з фехтування на шпагах сезону-2023/2024 серед дівчат вікової категорії U-17.

Цікаво, що Анна Максименко встигла уже і в поточному місяці відзначитися місцем на медальному подіумі. У суботу, 3-го лютого, підопічна Андрія Орліковського та Зоряни Семеряк стала бронзовою призеркою особистого турніру чергового етапу юніорського Кубка світу-2023/2024, що завершився в столиці Грузії Тбілісі. Додамо, що золоту медаль виборола її партнерка по збірній України – киянка Емілі Конрад.

Ректорат та увесь колектив Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського вітають Анну, Зоряну Степанівну і Андрія Вікторовича з високим визнанням олімпійської спільноти Львівщини та щиро бажають їм міцного здоров’я, щастя та підкорення нових спортивних висот на змаганнях найвищого континентального і планетарного рівнів!

Прокрутити вгору