Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського

Участь ЛДУФК імені Івана Боберського у Форумі туризму та гостинності у Львові

8–9 жовтня 2025 року у Львові відбувся Форум туризму та гостинності — головна професійна подія року для представників туристичної індустрії, HoReCa, органів місцевого самоврядування, освітніх установ і бізнесу.

Захід традиційно став платформою для налагодження партнерств, обміну досвідом, розвитку інновацій та пошуку рішень для сталого відновлення галузі. 

Активну участь у роботі Форуму взяла делегація факультету туризму ЛДУФК імені Івана Боберського, до складу якої увійшли: 

  • Володимир Холявка — декан факультету туризму, доцент кафедри економіки та менеджменту; 
  • Володимир Худоба — декан факультету післядипломної та заочної освіти, доцент кафедри туризму; 
  • Марія Паска — завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу, професорка; 
  • Павло Кучер — в.о. начальника відділу міжнародних зв’язків, доцент кафедри туризму; 
  • Науково-педагогічні працівники: доценти Орися Іжевська, Ольга Тесля, Володимир Дудюк, викладачі Юлія Писко, Олег Боратинський, Валентина Лабарткава, Оксана Худоба, Костянтин Лабарткава; 
  • А також здобувачі вищої освіти спеціальностей: 
  • J2 — Готельно-ресторанна справа та кейтеринг, 
  • J3 — Туризм і рекреація, 
  • D3 — Менеджмент. 

Ключові теми Форуму-2025: 

  • Доступний туризм та інклюзія як конкурентна перевага; 
  • Маршрути місцями пам’яті; 
  • Інвестиції та розвиток туристичних проєктів; 
  • Гастрономічний і медичний туризм; 
  • Формула успіху HoReCa 2026: сервіс + маркетинг + безпека. 

Учасники Форуму відвідали спеціалізовані виставки «Tour EXPO» та «Готельний і ресторанний бізнес», прослухали вісім панельних дискусій за участю понад 40 відомих експертів і лідерів галузі, а також мали нагоду поспілкуватися з представниками професійного середовища, бізнесу та освітніх закладів. 

Особливо вагомим був виступ Михайла Шевелюка, викладача кафедри готельно-ресторанного бізнесу, який представив доповідь на тему: «Управління ризиками, стандарти харчової безпеки, нові моделі роботи персоналу, автоматизація та впровадження інновацій у HoReCa». 

Фіналом Форуму стала панельна дискусія «Коли тарілка — мапа: гастрономія в контурах туризму», присвячена гастрономічним маршрутам та локальним брендам. Серед спікерів — Андрій Німець, аспірант кафедри готельно-ресторанного бізнесу, ресторатор, власник закладу «Бойківська гостина», який поділився досвідом розвитку локального бренду та його ролі у туристичній ідентичності регіону. 

Висловлюємо щиру подяку викладачу кафедри готельно-ресторанного бізнесу Михайлу Шевелюку та віцепрезидентці ПрАТ «Гал-ЕКСПО» Лесі Антонів за організацію участі та можливість залучення студентів 3 курсу спеціальності J2 до обслуговування заходу. Це — неоціненний практичний досвід для майбутніх фахівців! 


Запрошуємо приєднатись до офіційних сторінок нашого Університету в соціальних мережах!

Instagram | Facebook | Telegram | TikTok | YouTube | Twitch

Прокрутка до верху