Бадмінтоністи ЛДУФК імені Івана Боберського посіли друге місце на XVIII літній Всеукраїнській Універсіаді-2023

У Львові, в спортивному залі Sport Life комплексу ТРЦ «Спартак» (вулиця Мазепи, 1 Б) в рамках XVIII літньої Всеукраїнської Універсіади-2023 відбувся турнір з бадмінтону. За його підсумками в загальнокомандному заліку збірна Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського посіла друге місце.

Боротьбу за медалі та залікові бали для своїх рідних ЗВО до загальнокомандного заліку
цьогорічних Всеукраїнських студентських ігор вели бадмінтоністи 11 команд
:

  • Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
  • Львівський національний університет імені Івана Франка
  • Національний університет фізичної культури та спорту України м. Київ
  • Студентська збірна Києва
  • Національний університет «Львівська політехніка»
  • Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського
  • Сумський державний університет
  • Національний медичний університет імені Олександра Богомольця
  • Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка
  • Національний університет кораблебудування імені Макарова м. Миколаїв
  • Хмельницький національний університет

Команду ЛДУФК імені Івана Боберського (на фото вище) на звітних змаганнях представляли студенти та випускники: Роман Алтунян (52 група ФФКіС); Олег Жуцький (випускник 2022 року); Вадим Гнатойко (31 група ФПО-СО); Максим Колб (магістратура); Аліна Артьомова (випуск 2020 року); Галина Ріпак (52 група ФПО-СО); Софія Вербовицька (41 група ФТЕ); Анна Мерчук (51 група ФТЕ).

Тренери команди: Іван Каратник – доцент кафедри спортивних та рекреаційних ігор; Оксана Гречанюк – доцент, тренер-викладач ДЮСШ №1 м. Львова); Любов Ціж – доцент, в.о. завідувача кафедри фізичної терапії та ерготерапії.

Згідно із Регламентом, змагання відбувалися в одиночній та парній категоріях серед чоловіків і жінок, а також серед мікст-дуетів. Змагання проходили за груповою та олімпійською системами, з визначенням місць від першого до 24-го.

Єдину нагороду для нашого Університету в турнірі серед чоловічих пар завоював дует у складі Роман Алтунян / Олег Жуцький (на фото вище – крайні справа). Впевнено діставшись півфінальної стадії, наші бадмінтоністи у поєдинку за право зіграти в головному матчі, у двох сетах (10:21 і 19:21) програли дуету Віталій Водоп’янов / Віталій Рева з Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», який в підсумку і став чемпіоном Універсіади-2023.

Втім, невдача у півфіналі психологічно не зламала Романа і Олега. Зробивши разом з тренерами правильні висновки після поразки в протистоянні зі слобожанцями, в матчі за третє місце проти дуету столичного Національного університету фізичної культури та спорту України у складі Ростислава Кузнєцова та Антона Лунгора, вони продемонстрували зовсім інший рівень гри. Як наслідок, достатньо впевнена перемога у двох сетах (21:17 і 21:16) та завоювання бронзових медалей.

У підсумку команда Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського за кількістю набраних очок посіла друге загальнокомандне місце. Переможцем стала збірна Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». На третій позиції команда Львівського національного університету імені Івана Франка.

Вітаємо студентів та викладачів з отриманням
срібного кубку ХХХІ Всеукраїнської літньої Універсіади-2023 з бадмінтону.

Прокрутити вгору