Гостьова лекція представника проєкту «Почуй лікаря» Валентина Бордуна зі студентами ЛДУФК в рамках проєкту Абілітаційний ХАБ «ProЖиттЯ»

У рамках проєкту Абілітаційний ХАБ «ProЖиттЯ» у четвер, 9-го травня поточного року, відбулася гостьова лекція лікаря-інтерна, громадського діяча та співзасновника Громадської організації «Птаха України», волонтера «Медико-психологічна допомога», представника проєкту «Почуй лікаря» Валентина Бордуна зі студентами Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

У ході заходу, за участі в.о. проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Мар’яна Пітина та професора кафедри педагогіки і психології, керівника КПК Світлани Криштанович було обговорено важливі питання про волонтерство, медико-психосоціальні послуги Львівщини та залученість до волонтерської й просвітницької роботи студентів.

СТУДЕНТИ ЛДУФК ДІЗНАЛИСЯ ПРО ТЕ:

▶ яку роль волонтерство відіграє сьогодні в Україні;

▶ що таке волонтерське суспільство;

▶ чому волонтерство приносить користь як і державі, так і волонтерам;

▶ що таке медико-психосоціальна послуга Львівщини і як можна до неї долучитись.

Волонтерство стає все більш актуальною темою в сучасному українському суспільстві. Студенти відзначили, що волонтерство відіграє значну роль у підтримці різних сфер життя країни, починаючи від медичних та соціальних послуг і закінчуючи захистом прав громадян. Волонтерське суспільство не лише надає допомогу потребуючим, а й формує активну громадянську позицію серед населення.

Важливою частиною обговорення була роль волонтерства як для держави, так і для самого волонтера. Учасники зустрічі підкреслили, що волонтерство сприяє розвитку громадянського суспільства, зближує людей різних соціальних груп та забезпечує ефективнішу допомогу тим, хто її потребує. Для волонтерів – це можливість розвитку особистості, отримання нових знань і навичок, а також відчуття задоволення від допомоги іншим.

Окрему увагу було приділено медико-психосоціальній послузі Львівщини. Студенти дізналися про важливість цієї послуги для внутрішньо-переміщених осіб, яка надає допомогу у вирішенні медичних, психологічних та соціальних проблем. Валентин Бордун надав студентам інформацію про те, як можна стати волонтером цієї послуги та долучитися до спільних зусиль у покращенні стану здоров’я і добробуту співвітчизників.

Студенти висловили позитивне ставлення до можливості долучитися до волонтерської діяльності та відзначили значення активної громадянської позиції для розвитку суспільства. Багато студентів виявили бажання залучитися до волонтерських проєктів, зокрема до «Почуй лікаря» та сприяти покращенню життя людей у своєму регіоні.

Також було висловлено інтерес до більш детального вивчення медико-психосоціальної послуги Львівщини та можливості активної участі в її розвитку. Студенти підкреслили важливість таких програм для забезпечення всебічної підтримки людям у складних життєвих ситуаціях.

Зустріч із представником проєкту «Почуй лікаря» Валентином Бордуном не лише розширила знання студентів про важливі соціальні і медичні ініціативи в регіоні, але й надихнула їх на активну участь у спільних зусиллях з покращення якості життя внутрішньо-переміщених осіб, які на сьогодні змушені знаходити прихисток у Львівській області.

Прокрутити вгору