Ярослав Свищ зустрівся з олімпійською чемпіонкою з біатлону Юлією Джимою

Ректор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, доцент, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Ярослав Свищ зустрівся з чемпіонко ХХІІ Зимових Олімпійських Ігор-2014 з біатлону, заслуженим майстром спорту України Юлією Джимою – випускницею магістратури факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти.

У зустрічі також взяли участь професор Мар’ян Пітин – в.о. проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, професор Марія Розторгуй – в.о. декана факультету фізичної культури і спорту, заслужений тренер України та доцент Орест Стефанишин – відповідальний за спортивну роботу, заслужений тренер України.

В ході розмови Юлія Джима подякувала за запрошення відвідати навчальний заклад, в якому здобула наукову ступінь магістра, розповіла про минулий сезон – підвела підсумки і дала оцінку своїх виступів на головних змаганнях року, розповіла про плани підготовки до нового сезону-2024/2025.

При цьому Юлія зазначила, що попередній сезон не був для неї одним з найкращих. Але вона не опускає рук і вірить, що свого останнього слова в біатлоні, як і жіноча збірна України, яка проходить етап зміни поколінь ще не сказала. Тож разом з молодими партнерками по національній команді зробить усе, аби вже в наступному сезоні повернути Україні звичні позиції в жіночому біатлоні на міжнародній арені.

Поділилася Юля й спогадами про час, коли навчалася в магістратурі нашого університету: «Про період навчання в магістратурі у мене залишилися найкращі враження. Звісно, поєднувати навчання із заняттями спортом на професійному рівні зовсім не просто. Адже тренувальні збори, підготовка до змагань і виступи на них та численні переїзди забирають дуже багато фізичних сил, емоцій та часу. Але в підсумку мені вдалося успішно скласти усі заліки й іспити та захистити магістерську наукову роботу. Дуже цьому рада, але при цьому чудово розумію, що це стало можливим в значній мірі завдяки хорошому ставленню до мене викладачів, за що я їм усім дуже вдячна. В першу чергу хочу подякувати за допомогу та підтримку усьому колективу кафедри зимових видів спорту. Але й викладачі інших кафедр завжди дуже доброзичливо та з розумінням ставилися до мене: проводили індивідуальні заняття і консультації, приймали заліки та іспити в зручний для мене час. Знаю, що чимало з них слідкують за виступами збірної України з біатлону та вболівають за нас. Тому в моїх успіхах однозначно є й частинка їхньої заслуги».

«Знаєте, не на правах реклами, а просто, чисто по-людськи, я б порадила молодим дівчатам і хлопцям, які хочуть свою майбутню професійну діяльність пов’язати зі сферою фізичного виховання і спорту, вищу освіту здобути у стінах саме Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Я на власному досвіді переконалася, що тут хороша матеріально-технічна база, а головне, дуже фахове керівництво та професорсько-викладацький склад, який вирізняється не лише високим професіоналізмом, а й своїм доброзичливим ставленням до студентів, магістрантів та аспірантів», – додала Юля.

Ярослав Свищ у свою чергу розповів Юлі про перспективи розвитку нашого закладу вищої освіти і запевнив Юлю, що її завжди раді бачити в Університеті, завжди готові допомогти, чим зможуть і завжди слідкують та вболівають як за неї особисто, так і за всю збірну України з біатлону та вірять, що наші стріляючі лижники обов’язково в 2026 році привезуть з Італії олімпійські медалі.

А закінчилася зустріч, традиційно – спільним фото на пам’ять.

Разом до Перемоги! Все буде Україна!

Прокрутити вгору