Іван Данча 27-го квітня боксуватиме у Вашингтоні з американцем Джеромом Бакстером

Комапнія Integrity Fighter Management LLC напередодні, 27-го березня, оголосила про проведення чергового турніру професійного боксу, що відбудеться 27-го квітня поточного року в столиці США Вашингтоні. Серед учасників шоу буде й непереможний на професійному ринзі боксер-професіонал суперсередньої вагової категорії з України Іван Данча – випускник кафедри фехтування, боксу та національних одноборств (завідувач – доцент, заслужений тренер України Зоряна Семеряк) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

29-річний уродженець Червонограда Іван Данча у своєму четвертому поєдинку на професійному ринзі зустрінеться зі своїм ровесником з США, також наразі непереможним Джеромом Бакстером. Формула поєдинку – шість раундів по три хвилини. Обидва суперники провели наразі на профі-ринзі по три бої. Зазначимо, що в американця, який востаннє боксував торік у листопаді, одна перемога дострокова та дві за очками. Натомість українець виграв усі три поєдинки достроково – причому всі в першому раунді.

Нагадаємо, вихованець червоноградської школи боксу, майстер спорту Іван Данча провів досить успішну любительську кар’єру. Він – чемпіон України (2015), дворазовий бронзовий призер чемпіонатів України (2016, 2017), переможець (2019) і бронзовий призер (2018) міжнародного турніру класу «А» LVIV Boxing Cup та срібний призер міжнародного турніру класу «А» Strandja 2018.

На професійному ринзі Іван Данча, який нині тренується в США у тамтешнього фахівця Мішеля Максорлі, дебютував в липні 2021 року у Львові. Тоді він виграв технічним нокаутом в першому раунді в українця Максима Бойкова з Нововолинська. А його другим суперником був 26-річний американець Ентоні Рутковскі, з яким вони зійшлися в листопаді 2023 року в очному протистоянні на арені Knuckle Up Boxing Gym & Fitness Center Raleigh у столиці США Вашингтоні. І знову поєдинок розпочався з атак Данчі, який одразу пішов вперед і вже в першому раунді нокаутував опонента. Іван двічі збив з ніг Ентоні ударами по ребрах. А після третього падіння суперника рефері зупинив одностороннє побиття – технічний нокаут.

Свій останній бій галичанин провів 16-го лютого нинішнього року в Піттсбурзі (США), де переміг на чотири роки молодшого за себе американця Кевіна Спраагса на прізвисько «Вбивця». Поєдинок розпочався з атак Івана, який одразу пішов вперед і менше ніж за хвилину завершив бій на свою користь. Уже на 45-й секунді українець наніс потужний боковий удар з правої, після якого Кевін опинився на канвасі рингу. Рефері відкрив рахунок, але американець так і не зумів піднятися на ноги, тож суддя був вимушений зупинити поєдинок – технічний нокаут. Таким чином, українець здобув третю дострокову перемогу в своєму третьому поєдинку на професійному ринзі. Тепер чекаємо на четвертий бій Івана Данчі та віримо, що він продовжить свою переможну ходу.

Прокрутити вгору