«Карпати» Андрія Тлумака в Києві обіграли «Оболонь» у грі 4-го туру фінальної частини Першої ліги

У чемпіонаті України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2022/2023 зіграно матчі четвертого туру фінального, «чемпіонського» етапу. Львівські «Карпати», в складі яких виступає низка студентів Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а тренерський штаб команди сформовано майже повністю з випускників нашого вишу, в Києві гостювали у прямого конкурента в боротьбі за підвищення у класі – тамтешньої «Оболоні».

«Оболонь» (Київ) – «Карпати» (Львів) – 1:2 (0:0)

29 квітня. Початок – 15:30. Київ. Стадіон «Оболонь».

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро).

Асистенти арбітра: Олексій Миронов (Полтава), Михайло Юхименко (Луцьк).

Четвертий арбітр – Артем Михайлюк (Житомир).

Спостерігач арбітражу – Павло Брюхов (Кременчук).

«ОБОЛОНЬ»: Федорівський, Фатєєв, Лук’янчук, Карась, Корохов (Суханов, 69), Чернов, Черненко, Мороз, Груша (Косовський, 90+4), Слободян (Батальський, 90), Єрмоленко (Прокопенко, 69).

Запасні: Кичак, Мухаматгалєєв, Тєрєхов, Покотилюк, Олійник, Машталір, Савченко.

Головний тренер – Валерій Іващенко.

«КАРПАТИ»: Ільющенков, Дуць, Приймак, Саків, Галенков (І. Когут, 82), Рябов, Чачуа, Кожанов (Лень, 62), Тлумак (М. Когут, 71), Хобленко (Махнєв, 82).

Запасні: Фастов, Болденков, Книш, Тарануха.

Головний тренер – Андрій Тлумак.

Голи: Фатєєв (87) – Хобленко (57), Бобко (90+11).

Попередження: Мороз (18, 64), Черненко (63), Прокопенко (90+9) – Саків (33), Рябов (83), Приймак (90+3), Махнєв (90+7).

Вилучення: Мороз (64, друге попередження).

В останньому матчі першого кола чемпіонської групи львівські «Карпати» на виїзді перемогли київську «Оболонь» з рахунком 2:1. Вирішальний гол до свого активу записав Іван Бобко, якому на 11-й компенсованій хвилині до другого тайму вдався розкішний удар зі штрафного. А тепер про деталі очного протистояння прямих конкурентів на столичній «Оболонь Арені» в боротьбі за путівки в УПЛ на новий сезон-2023/2024.

Поєдинок у столиці розпочався в спокійному темпі, команди не форсували події на футбольному полі. Першу нагоду створили «Карпати». Денис Кожанов пробивав по воротах київської команди, але голкіпер Назар Федорівський парирував цей удар. Згодом той таки Кожанов виконав подачу з кутового у штрафний майданчик, де першим на м’ячі опинився Денис Галенков. Гравець «Карпат» завдав удару, але м’яч пролетів над поперечкою. «Оболонь» відповіла своєю атакою: Тарас Мороз завдавав класного удару з-за меж штрафного майданчика – повз ворота.

Наприкінці першого тайму карпатівці мали можливість відкривати рахунок. Артур Рябов опинився на дальній стійці воріт суперника, але не зміг замкнути простріл з правого флангу. Загалом же до перерви рефері доводилося часто зупиняти гру через постійні фоли з боку обох команд.

На старті другої половини зустрічі команди обмінялись небезпечними випадами. У «пивоварів» практично з лінії штрафного майданчика завдавав удару Олег Слободян. М’яч після пострілу капітана «Оболоні» пролетів повз ворота. Невдовзі карпатівці відповіли своєю атакою. Артур Рябов бив з далекої відстані – м’яч пролетів поруч із лівою стійкою. І все ж незабаром «леви» дотиснули суперника. Амбросій Чачуа виконав подачу в штрафний майданчик, де Олексій Хобленко виграв боротьбу в захисників «Оболоні» та пробив головою у протихід воротарю – 0:1.

На 64-й хвилині матчу «Оболонь» залишилась вдесятьох. Тарас Мороз, який неодноразово порушував правила ще до перерви, врешті отримав другу жовту картку і покинув межі поля. Попри це, кияни кинулися вперед і намагалися зрівняти рахунок. Спочатку Руслан Черненко завдав прямого удару зі штрафного – м’яч влучив у поперечку. А вже наступна атака столичної команди завершилась взяттям воріт. Все той же Черненко виконав подачу зі штрафного на дальню стійку воріт, де Дмитро Фатєєв переправив м’яч у сітку – 1:1.

Незважаючи на чисельну більшість, «леви» розгубили перевагу і змушені були повертати втрачене. Зрештою, господарі теж отримали додатковий імпульс. Після того, як «Оболонь» зрівняла рахунок, обидві команди намагалися вирвати перемогу, хоч часу залишалося небагато…

Арбітр матчу компенсував сім хвилин, але через затримки вже під час додаткового часу, рефері матчу дав футболістам можливість переграти ще чотири хвилини. Львів’яни зуміли відбити всі атаки підопічних Валерія Іващенка. У свою чергу, карпатівці заробили право на штрафний удар біля воріт «Оболоні» вже на заключних хвилинах компенсованого часу. Стандарт взявся виконувати Іван Бобко. Півзахисник «левів» ідеально реалізував штрафний удар і вирвав для «Карпат» перемогу з рахунком 2:1.

«Оболонь» залишилась на чолі турнірної таблиці із 21 балом в активі. Натомість «Карпати» покращили своє становище. Підопічні Андрія Тлумака вийшли на третє місце із 16 пунктами.

Додамо, що у п’ятому турі фінальної частини Першої Ліги львівські «Карпати» проведуть виїзний поєдинок проти кременчуцького «Кременя». А київська «Оболонь» вдома прийматиме кам’янець-подільський «Епіцентр».

РЕЗУЛЬТАТИ РЕШТИ МАТЧІВ 4го ТУРУ

«Кремінь» (Кременчук) – «Епіцентр» (Камянець-Подільський) – 1:2 (0:1)
Голи: Галата (90+1) – Ляшенко (27), Миронюк (86).

«Металург» (Запоріжжя) – «Нива» (Тернопіль) – 1:1 (0:0)
Голи: Польовий (90+1) – Козак (52).

ЛНЗ (Черкаси) – «Полісся» (Житомир) – 1:2 (0:1)
Голи: Муравський (54) – Будківський (37), Грицук (64, пен.).

ПОТОЧНЕ ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ КОМАНД

Прокрутити вгору