«Карпати» Мирона Маркевича у матчі 23-го туру футбольної Першої ліги сезону-2023/2024 зазнали першої поразки в фінальній частині турніру

У поєдинку п’ятого туру фінального етапу, а загалом 23-го ігрового дня чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в домашній грі з мінімальним рахунком 1:2 поступилися «Інгульцю» з Петрового. Тим самим «зелено-білі» зазнали першої втрати очок у вирішальній частині чемпіонату, але продовжують одноосібно очолювати турнірну таблицю «чемпіонської» групи.

«Карпати» (Львів) – «Інгулець» (Петрове) – 1:2 (0:0)

19 квітня. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 13:00. Перемінна хмарність, в другому таймі дощ. Температура +5˚C. 2000 глядачів

Арбітр – Євген Цибулько (Черкаська обл.).

Асистенти арбітра: Володимир Шланчак (Черкаська обл.), Олександр Марчик (Житомир).

Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів).

Спостерігач арбітражу – Євген Котенко (Суми).

«КАРПАТИ»: Кожухар, Романюк (Картушов, 81), Бабогло, Векляк, Полегенько, Чех (Демченко, 59), Клименко (Рябов, 46), Костенко, Підлепенець (Джаред, 67), Чачуа, Іґор Невес (Аріельсон, 67).

Запасні: Ільющенков, Мизюк, Козік, Тлумак, Хромей, Шах.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

«ІНГУЛЕЦЬ»: Паламарчук, Мельничук, Малиш, Шершень, Козиренко (Резепов, 88), Кольцов, Сад (Гаджук, 72), П’ятов (Білоцерковець, 79), Козак, Богунов (Ченбай, 88), Сітало (Квасов, 79).

Запасні: Восконян, Романченко, Лісняк, Сидоренко, Альваро. Могильний, Резепов.

Головний тренер – Владислав Лупашко.

Голи: Костенко (90+1) – Козак (50), Богунов (85, пен.).

Попередження: Романюк (41), Чачуа (90+4) – Козак (34), Мельничук (56), Малиш (73).

«Карпати» розпочали гру доволі динамічно і вже на першій хвилині поєдинку створили гольовий момент. Владислав Бабогло виборов м’яч у суперника та віддав передачу на Владислава Клименка. Півзахисник другим дотиком до м’яча вивів Іґора Невеса віч-на-віч з голкіпером, а нападник зміг покотити м’яч повз Олексія Паламарчука. Проте влучити у площину воріт бразилець не зміг…

Після несподіваного старту підопічні Владислава Лупашка заспокоїли гру і намагались подолати оборону «зелено-білих» через позиційні атаки, але до гольових моментів справа не доходила. Натомість «Карпати» двічі ловили суперника на контратаках і виходили на ударні позиції, втім арбітр двічі фіксував офсайд.

Більшість першого тайму команди провели у постійній боротьбі, яка подекуди зупинялась через фоли. Після одного такого моменту арбітр продемонстрував «гірчичник» Олександру Козаку. На 35-й хвилині Ян Костенко отримав передачу на куті штрафного майданчика, підробив собі під праву ногу та пробив у дальній кут – м’яч пролетів вище воріт.

Перший небезпечний удар у площину воріт Андрія Кожухаря завдав Максим Мельничук. Фулбек виконав штрафний з середньої дистанції, проте голкіпер господарів був готовий до пострілу і зафіксував м’яч. Під завісу першого тайму Владислав Клименко залишився без опіки на підступах до карного майданчика і потужно пробив – вище воріт.

Другий тайм розпочався з небезпечного моменту біля воріт «Інгульця». Іґор Невес пробивав з меж воротарського майданчика, але Олексій Паламарчук вкотре здійснив сейв і врятував свою команду від пропущеного м’яча. Підопічні Владислава Лупашка відповіли своїм моментом, який виявився результативним. Олександр Козак виконав подачу з правого флангу, однак ніхто з гравців у штрафному майданчику «Карпат» не доторкнувся до м’яча, і він несподівано для всіх опинився у сітці воріт Андрія Кожухаря – 0:1.

Господарі прагнули відігратися і створили кілька моментів. Зокрема, на 81-й хвилині Єгор Демченко завдав удару головою, але Олексій Паламарчук й цього разу відбив удар карпатівця. А на 85-й хвилині «Інгулець» заробив право на пенальті. Амбросій Чачуа сфолив у власному штрафному майданчику в підкаті проти Олександра Козака і арбітр без роздумів миттєво вказав на 11-метрову позначку. Пенальті взявся виконувати Ярослав Богунов і реалізував свій удар – 0:2.

У компенсований час, на першій його хвилині, карпатівці скоротили відставання в рахунку. Аріельсон перекинув круглого через голкіпера «Інгульця» Олексія Паламарчука, а Ян Костенко животом буквально заніс м’яч у сітку воріт суперника – 1:2. Однак на більше у «Карпат» банально не вистачило ігрового часу.

Тож «зелено-білі» зазнали першої втрати очок у вирішальній частині поточного чемпіонату. Тим не менше, після поєдинку проти «Інгульця» львів’яни залишаються одноосібно на першому місці в «чемпіонській» групі. В їхньому активі 57 очок, але відрив від команди з Петрового скоротився з восьми до п’яти пунктів.

Додамо, що свій наступний матч «Карпати» проведуть на виїзді проти СК «Полтава». Поєдинок відбудеться у суботу, 27-го квітня, та розпочнеться о 12:30.

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «ЧЕМПІОНСЬКА». 23й ТУР

19 квітня (п’ятниця)

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – СК «Полтава» – 3:1 (1:1)
Голи: Хома (10), Кос (58), Цюцюра (66) – Одарюк (33).

«Карпати» (Львів) – «Інгулець» (Петрове) – 1:2 (0:0)
Голи: Костенко (90+1) – Козак (50), Богунов (85, пен.).

 

20 квітня (субота)

«Агробізнес» (Волочиськ) – ФСК «Маріуполь» – 1:1 (0:0)
Голи: Войтіховський (50) – Тєрєхов (90+3).

 

21 квітня (неділя)

«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – «Лівий берег» (Київ) – 1:1 (0:0)
Голи: В. Кристін (61) – Литовченко (75).

«Кудрівка-Нива» (Кудрівка) – «Вікторія» (Суми) – 2:0 (1:0)
Голи: Вечурко (39), Нехтій (80).

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 23го ТУРУ

Прокрутити вгору