На другому етапі Кубку України-2024 з легкоатлетичних метань студенти ЛДУФК завоювали шість медалей

У місті Кам’янці-Подільському Хмельницької області впродовж двох днів, 29-го і 30-го квітня поточного року, тривали традиційні Всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь олімпійських чемпіонів Фаїни Мельник та Анатолія Бондарчука. Звітний турнір відбувся у рамках другого етапу Кубку України-2024 з легкоатлетичних метань. По дві нагороди престижного змагання здобули троє студентів кафедри легкої атлетики (в.о. завідувача – доцент Володимир Конестяпін) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Іван Брус, Віктор Горєлов та Христина Фурніка.

Єдину золоту нагороду на звітних змаганнях у Кам’янці-Подільському серед студентів нашого закладу вищої освіти завоював першокурсник факультету педагогічної освіти Іван Брус (на фото вище – крайній зліва). 18-річний атлет зійшов на найвищу сходинку медального подіуму за підсумками турніру в метанні диска (вага снаряда – 1 кг 750 г) серед юніорів вікової категорії U-20. Перше місце йому принесла п’ята, передостання спроба, в якій підопічний старшого викладача кафедри легкої атлетики Василя Західного (перший тренер – випускник нашого університету Ігор Бойчук) метнув диск на 41 м 34 см. Срібного призера – на рік старшого за себе Олексія Фарбатюка з Чернівців він випередив на 59 см. Бронзову нагороду здобув 17-річний Денис Простак з Старокостянтинівська Хмельницької області – 38 м 85 см.

Ще одну нагороду, срібну Іван Брус завоював за підсумками змагань у штовханні ядра (вага снаряда – 6 кг). Друге місце він посів, штовхнувши снаряд на 15 м 85 см у шостій, заключній спробі. При цьому переможцю – на рік старшому за себе майстру спорту з Києва Станіславу Чирві він поступився 3 м 34 см. «Бронзу» з результатом 13 м 57 см здобув вище згаданий Олексій Фарбатюк з Чернівців, який був другим у метанні диска.

У змаганнях серед молоді вікової категорії U-23 дві нагороди, і обидві срібні, виборов студент четвертого курсу факультету фізичної культури та спорту 21-річний Віктор Горєлов (на верхньому фото – крайній справа), який також тренується у Василя Західного (на верхньому фото – сидить). У перший змагальний день друге місце в штовханні ядра (вага снаряда – 7 кг 260 г) йому приніс результат 10 м 74 см, який він продемонстрував у своїй шості, заключній спробі. «Золото» виборов на один рік старший за нього представник Тернополя Денис Тужеляк, який випередив львів’янина на 1 м 81 см.

На другий, «срібний» щабель медального подіуму Віктор Горєлов зійшов і другого дня звітних змагань – по завершенні турніру з метання диску (вага снаряду – 2 кг), де він свій найкращий результат – 39 м 48 см – знову ж таки продемонстрував в останній спробі. При цьому золотому медалісту – на рік молодшому за себе Дмитру Остапчуку з Рівного Віктор поступився 57 см.

З двома нагородами повернулася додому й третьокурсниця факультету фізичної культури та спорту Христина Фурніка (на верхньому фото – по середині), яка виступала серед жінок вікової категорії U-23. У змаганнях з метання диску (вага снаряда – 1 кг) найкращою в її виконанні вийшла перша спроба – 26 м 88 см. Цей результат приніс підопічній Василя Західного та викладача кафедри легкої атлетики Юрія Когута срібну нагороду. А «золото» в цій дисципліні завоювала Дар’я Козачок з міста Чуднів Житомирської області.

Зійшла Христина Фурніка на медальний подіум і по завершенні змагань зі штовхання ядра (вага снаряда – 4 кг), де вона стала бронзовою призеркою. Додамо, що в цьому виді Королеви спорту, як і в метанні диску, перемогу здобула вище згадана представниця Житомирщини Дар’я Козачок. А володаркою срібної нагороди стала Анастасія Копильців з Івано-Франківська.

Додамо, що з усіма результатами звітних Всеукраїнських змагань з легкоатлетичних метань на честь олімпійських чемпіонів Фаїни Мельник та Анатолія Бондарчука можна ознайомитися за посиланням.

Прокрутити вгору