На війні з клятими москалями загинув Ростислав Лівач – випускник ЛДУФК імені Івана Боберського

Чергова сумна звістка надійшла з фронту: захищаючи рідну Неньку Україну від російсько-фашистських загарбників, загинув Ростислав Мар’янович Лівач – випускник 2008 року спортивного факультету (нині – факультету фізичної культури і спорту) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який навчався на кафедрі фехтування, боксу та національних одноборств.

Ростислав Мар’янович Лівач народився 25-го січня 1987 року у Львові, в сім’ї Мар’яна Богдановича та Лілії Владиславівни Лівачів. Навчаючись у загальноосвітній середній школі №59, розпочав займатися в ДЮСШ ФСТ «Локомотив» фехтуванням на шаблях у тренерів Анатолія Калиновського та Володимира Жиденка – випускників нашого закладу вищої освіти. Отримавши атестат про середню освіту, в 2003 році поступив на навчання на спортивний факультет (нині – факультету фізичної культури і спорту) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

У 2007 році, склавши успішно державні іспити, здобув диплом бакалавра, а в 2008 – спеціаліста. Впродовж навчання в нашому університеті тренувався у доцента кафедри фехтування, боксу та національних одноборств, заслуженого тренера колишнього СРСР і України Василя Шуберта. Виконав норматив кандидата в майстри спорту з фехтування на шаблях, неодноразово був переможцем та призером чемпіонату Львівської області. Виступав у складі збірної Львівщини на чемпіонатах України та інших всеукраїнських турнірах. Учасник двох Універсіад України в складі команди ЛДУФК імені Івана Боберського. У 2006 році був відзначений Подякою кафедри за активну участь в організації та проведенні традиційного Всеукраїнського турніру з фехтування пам’яті Вадима Андрієвського.

Ростислав, навчаючись в нашому університеті, не тільки гарно вчився (на «відмінно» і «добре»), а й брав активну участь в студентській науковій роботі, виступав на студентських науково-практичних конференціях. За результатами Всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у галузі «Фізичне виховання і спорт» за підсумками 2006/2007 навчального року був нагороджений Заохочувальним Дипломом Міністерства освіти та науки України і Грамотою Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Окрім фехтування на шаблях, Ростислав з дитинства захоплювався комп’ютерною технікою. І саме цій справі він віддав перевагу по закінченні навчання в нашому університеті – став достатньо успішним приватним підприємцем у сфері ремонту та технічного обслуговування електронно-обчислювальної техніки.

Як справжній патріот України, Ростислав Лівач з початку повномасштабного вторгнення військ клятої московії зі зброєю в руках став на захист рідної землі. Він понад два роки воював у складі штурмової бригади. При виконанні бойових завдань відзначався неймовірною безстрашністю, рішучістю та точним розрахунком своїх дій. Та на превеликий жаль, нині все це в минулому…

Світла пам’ять і вічна слава Ростиславу Мар’яновичу Лівачу –
справжньому українському Герою! Слава Україні! Смерть клятим москалям!
Герої не вмирають!

P.S. Ректорат, професорсько-викладацький склад, студенти і випускники та увесь колектив Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського сумують з приводу загибелі Ростислава Мар’яновича Лівача, висловлюють свої щирі співчуття родині Героя, його побратимам, близьким, друзям і колегам по роботі та розділяють біль непоправної втрати й схиляють голови у глибокій скорботі…

Чин прощання з Ростиславом Лівачем відбудеться
у середу, 12-го червня, в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Початок – об 11:00.
Поховають Героя на Марсовому полі Личаківського цвинтаря.

Прокрутити вгору