Олімпійська збірна України з футболу з Олегом Федором у складі обіграла Японію U-19 і вийшла до фіналу міжнародного турніру у Франції

Напередодні, 10-го червня, олімпійська збірна України U-23 з футболу зіграла свій четвертий поєдинок на Міжнародному турнірі у Франції Tournoi Maurice Revello. У своєму заключному матчі групового етапу із командою Японії U-19 підопічні Руслана Ротаня здобули мінімальну перемогу з рахунком 2:1. Зі стартових хвилин гри у складі «синьо-жовтих» на поле вийшов Олег Федор – студент третього курсу кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який на клубному рівні виступає за «Рух».

Україна U-23 – Японія U-19 – 2:1 (1:0)

10 червня. Обань (Франція). Stade De Lattre de Tassigny. Початок – 15:30

Арбітр – Мілагрос Арруєла (Перу).

УКРАЇНА U23: Єрмаков, Крупський (Павлюк, 87), Салюк, Батагов, Мартинюк, Рубчинський, Шостак (Сігеєв, 69), Велетень (Кучерявий, 69), Федор (Ярмолюк, 57), Хлань, Сікан (Краснопір, 69).

Запасні: Фесюн, Драмбаєв, Синчук.

Головний тренер – Руслан Ротань.

ЯПОНІЯ U19: Аракі, Умекі (Гомма, 61), Сіокава, Кіта, Такагасі (Косугі, 61), Огура (Ішії, 46), Ясуда, Гірої, Озекі, Юкутомо (С. Канда, 78), Сіогаї (Мічівакі, 87).

Запасні: Гото, Накамура, Х. Канда, Гаясі, Кофіє, Кувагара, Накадзіма, Озакі.

Головний тренер – Юдзо Фунакосі.

Голи: Велетень (42, 55) – Сіогаї (81).

Попередження: Мартинюк (54) – Огура (30).

Напередодні, 10-го червня, олімпійська футбольна збірна України, яка готується до виступу на ХХХІІІ Літнії Олімпійських Ігор-2024 у Франції, поєдинком із юніорською командою Японії U-19 продовжила свій виступ на міжнародному турнірі Tournoi Maurice Revello, що триває у тій таки Франції.

Нагадаємо, раніше підопічні Руслана Ротаня почергово здолали Індонезію U-20 (3:0), Італію U-21 (4:0) та Панаму U-23 (2:0). Тепер же синьо-жовті протистояли команді японцям. Поєдинок проходив у французькому місті Обань, на зеленому газоні тамтешньої затишної арени Stade De Lattre de Tassigny.

Уже на 10-й хвилині капітан «синьо-жовтих» Сікан після подачі Велетня влучив у поперечину, а Батагов схибив на добиванні. Надалі японцям вдавалося блокувати удари наших футболістів. Ближче до перерви голкіпери виручили свої команди після спроб Ясуди та Хланя. А на 42-й хвилині наші хлопці відкрили рахунок: Сікан віддав пас на лінію штрафного, а Велетень влучно пробив низом – 1:0.

По перерві Єрмаков урятував нашу команду після ударів Ясуди та Юкутомо. А на 55-й хвилині знову забили українці: Велетень у штрафному отримав передачу від Хланя й оформив «дубль» – 2:0. Згодом здорово поруч зі стійкою пробив Ярмолюк, а Єрмаков упорався із потужним ударом у виконанні Сіогаї.

Наприкінці матчу японці пішли вперед великими силами і на 81-й хвилині Сіогаї після прострілу партнера один м’яч відіграв таки відіграв. Зазначимо, це був перший пропущений гол нашої команди на цьому турнірі за чотири поєдинки. У компенсований час голкіпер японців Аракі здійснив подвійний сейв після ударів Кучерявого й Краснопіра, а згодом не дозволив себе переграти й Хланю. У підсумку «синьо-жовті» перемогли з мінімальним рахунком – 2:1.

Здобувши перемоги в усіх чотирьох матчах групового етапу, українці посіли перше місце в своєму квінтеті. Таким чином підопічні Руслана Ротаня вийшли у фінал турніру, де в неділю, 16-го червня, зіграють проти команди Кот-д’Івуару, яка також достроково забезпечила собі першу сходинку в іншій групі. Початок матчу за головний приз Tournoi Maurice Revello – о 19:15 за київським часом.

 

За матеріалами сайту УАФ

Прокрутити вгору