Навчальний семінар «Адміністративно-правове регулювання діяльності науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти»

У Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського відбувся навчальний семінар «Адміністративно-правове регулювання діяльності науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти», що входить до програми підвищення кваліфікації «Школа педагогічної майстерності: освіта як інструмент безперервного професійного розвитку викладача закладу вищої освіти». Спікер – помічник ректора з кадрової роботи Тетяна Микита.

Із 2-го по 11-е травня 2023 року за ініціативи і підтримки кафедри педагогіки та психології (завідувач – доцент Валерій Соловйов), факультету післядипломної та заочної освіти (декан – професор Олег Сидорко) науково-педагогічні працівники ЛДУФК імені Івана Боберського були учасниками навчального семінару «Адміністративно-правове регулювання діяльності науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти» в рамках програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти «Школа педагогічної майстерності: освіта як інструмент безперервного професійного розвитку викладача закладу вищої освіти», керівник – професор Світлана Криштанович.

У ході викладу семінару «Адміністративно-правове регулювання діяльності науково-педагогічних працівників у закладах вищої освіти» Тетяна Микита:

▶ ознайомила слухачів із чинними законодавчими та нормативними документами, що регулюють питання трудових відносин загалом та у сфері освіти зокрема;

▶ було розглянуто питання правового регулювання робочого часу та часу відпочинку науково-педагогічних працівників, оплати праці тощо;

▶ було роз’яснено питання організації трудових відносин у сфері освіти в умовах воєнного стану;

▶ ознайомлено із порядком підвищення кваліфікації та стажування науково-педагогічних працівників, його особливостями для закладів вищої освіти, із порядком проходження конкурсу на посади НПП та укладання контрактів.

На прикінцевій зустрічі керівник програми підвищення кваліфікації Світлана Криштанович та спікер семінару Тетяна Микита підвели підсумки роботи групи КПК-17, провели дискусію щодо питань трудової діяльності науково-педагогічних працівників закладів ЗВО, їх прав та обов’язків через призму законів про працю, вищу освіту та інших нормативних документів. Учасникам, які виконали програму семінару урочисто вручили сертифікати про успішне завершення навчання.

Бажаємо учасникам семінару здобуті нові знання та уміння ефективно використовувати у своїй науково-педагогічній діяльності! Наближаємо нашу ПЕРЕМОГУ ще на один день!

Прокрутити вгору