Олена Городна – бронзова призерка чемпіонату України з біатлону у спринті

В Яворові, що на Львівщині, триває чемпіонату України з біатлону 2023 року. Напередодні, 21-го грудня, було розіграно медалі в спринтерських гонках серед чоловіків і жінок. У представниць прекрасної статі бронзовою призеркою стала Олена Городна (на фото) – студентка третього курсу кафедри зимових видів спорту (завідувач – доцент Орест Стефанишин) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Перемогу в жіночій спринтерській гонці на 7.5 км зі стрільбою на двох вогневих рубежах виборола харків’янка Любов Кип’яченкова, яка в підсумку з трьома колами штрафу майже на 12 секунд обігнала представницю Закарпаття Олександру Меркушину, тренери та за сумісництвом батьки якої – Ірина і Олег Меркушини – вищу освіту здобули у стінах нашого закладу вищої освіти.

Дуже серйозну боротьбу за чемпіонство на першій половині дистанції нав’язала лідеркам і третьокурсниця факультету фізичної культури і спорту нашого університету Олена Городна. Однак після цілком прийнятного першого рубежу (стрільба лежачи) з одним промахом, після якого вона навіть випереджала графік і Кип’яченкової, і Меркушиної, галичанка чотири рази помилилась на «стійці» і в підсумку стала бронзовою призеркою звітної гонки.

Зазначимо, що більш досвідчені дівчата з першої команди збірної України цього разу не вразили. Зокрема, Дар’я Блашко, попри ідентичну з переможницею стрільбу, відстала від чемпіонки на півтори хвилини і стала п’ятою, а Анна Кривонос намотала загалом сім штрафних кіл, які не дозволили їй піднятись вище восьмої позиції. Натомість відзначимо високе четверте місце юної Поліни Пуцко.

Сьогодні, 22-го грудня, на чемпіонаті України з біатлону в Яворові день відпочинку, а в суботу, 23-го грудня, стріляючі лижники змагатимуться у гонках переслідування. Зокрема, на жінок чекають перегони на дистанції 10 км зі стрільбою на чотирьох вогневих рубежах – два з них на «лежці» і два на «стійці».

Додамо, що для Олександри Меркушиної та Олени Городної завтрашня гонка буде не тільки боротьбою за нагороди національного чемпіонату, а й за потрапляння до складу збірної України на четвертий етап Кубка світу сезону-2023/2024, що відбудеться з 4-го до 7-го січня в німецькому Обергофі.

Наразі уже відомо, що на нього поїдуть Христина Дмитренко, Ірина Петренко, Анастасія Меркушина та Юлія Джима – випускниця магістратури ЛДУФК імені Івана Боберського. Після перемоги у спринті на чемпіонаті України забронювала собі місце в команді й Любов Кип’яченкова. Ашосте, останнє місце в складі «синьо-жовтих» займе або Олександра Меркушина, або Олена Городна.

Прокрутити вгору