У матчі 11-го туру футбольної Першої ліги-2023/2024 «Карпати» Мирона Маркевича в Чернівцях обіграли тамтешню «Буковину»

У матчі 11-го туру попереднього етапу чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в гостьовій грі у Чернівцях з рахунком 1:0 перемогли місцеву «Буковину». Тим самим «зелено-білі» у турнірній таблиці зберегли свою позицію беззаперечного лідера – від найближчого переслідувача, «Ниви» з Бузової, вони мають відрив у сім пунктів.

«Буковина» (Чернівці) – «Карпати» (Львів) – 0:1 (0:0)

8 жовтня. Чернівці. Стадіон «Буковина». Початок – 14:30. Похмуро. Температура +8˚C

Арбітр – Дмитро Осауленко (Полтава).

Асистенти арбітра: Сергій Наскалов (Мукачево), Максим Тютерєв (Дніпро).

Четвертий арбітр – Марта Писарюк-Звержинська (Чернівці).

Спостерігач арбітражу – Олександр Шамич (Житомир).

«БУКОВИНА»: Пономаренко, Рябий Д., Новотрясов, Пець, Данилюк, Цурупін, Чайковський, Глагола (Духота, 65), Рябий А. (Скотаренко, 81), Палагнюк, Фарасєєнко (Паламарчук, 83).

Запасні: Закорський, Бодня, Власенко, Мануіла, Митрик, Пасічник, Прокопчук, Червінський, Штифанович.

Головний тренер – Андрій Мельничук.

«КАРПАТИ»: Кожухар, Мизюк, Бабогло, Сухар, Полегенько, Рябов, Клименко (Демченко, 46), Костенко, Підлепенець (Романюк, 90+2), Чачуа, Крістіан (Іґор Невес, 46).

Запасні: Ільющенков, Саків, Векляк, Чех, Едуардо, Шах, Картушов, Равлик.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Гол: Підлепенець (62).

Попередження: Д. Рябий (10), Глагола (13), Чайковський (56) – Мизюк (59), Бабогло (88).

Стартові хвилини поєдинку минули без особливої гостроти. «Карпати» практично не віддавали м’яч супернику, виконали серію кутових і організували декілька атак. Проте справа до ударів по воротах не доходила. Лише на 9-й хвилині Амбросій Чачуа стріляв з гострого кута, та у ціль не влучив. Господарі зрідка опинялися поруч із воротами львів’ян. На 15-й хвилині з-за меж штрафного майданчика бив Василь Палагнюк – над поперечкою.

На 17-й хвилині «зелено-білі» мали чудову нагоду відкрити рахунок. Після подачі з кутового Крістіан скинув на Яна Костенка, який з близької відстані розстрілював ворота. Кіперу буковинців Івану Пономаренку вдалося зреагувати і відбити м’яч у стійку. На цьому небезпека не вичерпалася – Крістіан спробував пробити, м’яч потрапив до Мизюка, який відпасував на Костенка, однак цього разу удар Янові не вдався.

У середині тайму гра вирівнялася. «Карпати» все одно тотально володіли перевагою, проте «Буковині» вдалося відтіснити суперника від власних воріт. Крім того, чернівецькі футболісти взялися сміливіше атакувати. Особливо команди активізувалися перед самою перервою. Спершу гості провели непогану атаку за участю Підлепенця, Чачуа та Костенка, утім удар останнього виявився несильним. А «Буковина» організувала стрімкий випад правим флангом, який, щоправда, також не приніс бажаного.

У перерві тренерський штаб «Карпат» провів дві заміни, які були покликані додати агресії в атаці. Свіжі Іґор Невес та Єгор Демченко взялися за справу зі стартових хвилин другого тайму. Зокрема, на 51-й хвилині Демченко класно пройшов по центру віддав ліворуч на Костенка і відкрився під передачу партнера. Удару головою від Єгора забракло точності. Невдовзі після подачі з кутового по воротах стріляв Владислав Бабогло – удар парирував Пономаренко.

Зате воротар виявився безсилим після затяжної позиційної атаки «зелено-білих» на 62-й хвилині. Чачуа та Полегенько розіграли комбінацію на правому фланзі, м’яч потрапив до Підлепенця, який змістився лівіше і пробив з-під захисника. Пономаренко не бачив момент удару, тож пропустив м’яч під рукою – 0:1.

Невдача змусила «Буковину» активізуватися. Підопічні Андрія Мельничука більшими силами пішли вперед, але й «Карпати» не збиралися зупинятися. На 85-й хвилині Підлепенець міг забивати вдруге. Сухар вкинув з-за бокової, Демченко прострілив на Підлепенця, проте удар Євгена з-під поперечки потягнув Пономаренко. Подальший кутовий також спричинив пожежу біля воріт буковинців, та фінальний удар Сухаря був занадто сильним.

Чергові три пункти дозволили команді Мирона Маркевича зберегти відрив від «Ниви» із Бузової, яка також перемогла. У «зелено-білих» тепер 29 очок, у команди з Київщини – 22 бали. Додамо, що у наступному, 12-му турі «Карпати» вдома прийматимуть «Прикарпаття» з Івано-Франківська. Галицьке дербі на стадіоні «Україна» у Львові відбудеться у неділю, 15-го жовтня. Стартовий свисток арбітра пролунає о 12:00.

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «А». 11й ТУР

6 жовтня (п’ятниця)

«Металіст» (Харків) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 1:2
Голи: П. Луців (63) – Волков (17), Гомес Феррейра (39).

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Нива» (Тернопіль) – 0:0

 

7 жовтня (субота)

«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – «Хуст» – 3:1
Голи: Ліповуз (14), Стень (48, 54) – Шевчук (17).

 

8 жовтня (неділя)

«Нива» (Бузова) – «Поділля» (Хмельницький) – 2:1
Голи: Нехтій (7), Книш (57, пен.) – Доброхотов (37).

«Буковина» (Чернівці) – «Карпати» (Львів) – 0:1
Гол: Підлепенець (62).

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 11го ТУРУ

Прокрутити вгору