Віталій Роман та Ілля Квасниця долучилися до перемоги футбольної молодіжної збірної України U-21 в матчі проти команди Марокко U-23

Молодіжна збірна України U-21 з футболу провела товариський поєдинок проти команди Марокко U-23, яка, до речі, є майбутнім суперником олімпійської збірної України на літніх Іграх-2024 у Франції. Гра відбулася в турецькій Антальї на стадіоні «Мардан» і завершилася перемогою «синьо-жовтих» з мінімальним рахунком 1:0. У складі нашої команди грали й захисник Віталій Роман та півзахисник Ілля Квасниця – студенти третього курсу кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, які навчаються на факультетах фізичної культури і спорту та туризму відповідно.

Україна U-21 – Марокко U-23 – 1:0 (1:0)

22 березня. Анталья (Туреччина). Стадіон «Мардан». Початок – 20:00

Арбітр – Халім Коланчі (Туреччина).

УКРАЇНА U21 (1й тайм): Нещерет, Крупський, Слюбик, Батагов (к), Смоляков, Очеретько, Крушинський, Брагару, Рубчинський, Хлань, Горбач.

УКРАЇНА U21 (2й тайм): Кінарейкін, Роман, Салюк, Павлюк, Смоляков, Варфоломєєв, Яцик, Квасниця, Пастух, Волошин (к), Краснопір.

Запасний: Ісенко.

Головний тренер – Унаї Мельгоса.

МАРОККО (стартовий склад): Хасбі, Ель-Вафі, Кехта, Ель-Ваззані, Салах, Ель-Вахді, Беграві, Еззалзулі, Амраві, Ет-Таїбі, Муеффек.

Запасні: Маго, Ганімі, Манавате, Бушварі, Дріош, Букамір, Лаазірі, Ель-Джебарі, Ігамане, Нассох, Таха, Ель-Мубарік, Мавхуб.

Головний тренер – Тарік Сектіві.

Гол: Очеретько (19).

Попередження: Смоляков (60).

Початок матчу проходив у рівній боротьбі без моментів, аж поки на 19-й хвилині Очеретько ударом із підбору з-за меж штрафного не відкрив рахунок – 1:0. Пізніше неточною спробою відзначився Горбач, потім Ель-Ваззані вийшов на побачення з Нещеретом, однак свій шанс змарнував. Згодом не скористався помилкою біля воріт «синьо-жовтих» Беграві, пробивши занадто слабко.

На 33-й хвилині Хлань перехопив м’яч та ввірвався до штрафного, але його удар заблокували. Марокканці відповіли небезпечним ударом Ель-Вахді, з яким упорався Нещерет. До перерви можна відзначити неточну дальню спробу Брагару.

У перерві Унаї Мельгоса змінив майже весь склад нашої команди. Другий тайм розпочався з невдалої дії голкіпера Марокко, коли м’яч ледь не влетів у ворота рикошетом. Пізніше з хорошої позиції Волошин головою пробив мимо. На 64-й хвилині Квасниця здорово виконав штрафний, але воротар його удар парирував.

Марокканці відповіли проходом Еззалзулі, який із гострого кута не зміг переграти Кінарейкіна. Незабаром українці розігнали контратаку, яку Пастух завершив ударом у руки голкіперу, пізніше у площину пробив Краснопір. Суперники відповіли ударом Ель-Вахді, на який зреагував Кінарейкін. Наприкінці матчу «синьо-жовті» заблокували небезпечний удар Беграві. Згодом він же таки відправив м’яч у сітку, але зробив це з офсайду. У підсумку українці втримали переможний рахунок – 1:0.

Нагадаємо, що у вівторок, 26-го березня, в межах відбору молодіжного чемпіонату Європи 2025 року відбудеться поєдинок Азербайджан – Україна, який пройде в Баку на «Азерсун Арена». Зустріч розпочнеться о 14:00 за київським часом. Додамо, що з п’ятьма перемогами в п’яти матчах команда Унаї Мельгоси впевнено очолює таблицю групи «F».

Тим часом відбулися два матчі за участі суперників молодіжної збірної України у відборі Євро-2025 (U-21). Англія на виїзді розгромила Азербайджан з рахунком 5:1, а Сербія в гостях зіграла внічию з Люксембургом – 1:1.

Прокрутити вгору