Євген Ратушний та Іван Сисак у складі збірної України з хокею сьогодні стартують на Чемпіонаті світу-2024

Національна збірна України з хокею завершила підготовку до Чемпіонату світу 2024 року Дивізіону 1В, який з 27-го квітня по 3-є травня триватиме в столиці Литви Вільнюсі. Головний тренер «синьо-жовтих» Дмитро Христич взяв до своєї льодової дружини й двох представників Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – магістранта другого року навчання факультету фізичної культури і спорту Івана Сисака та випускника бакалаврату цього факультету Євгена Ратушного, які грають у лінії оборони.

Після завершення учбово-тренувальних зборів у литовському Каунасі та за підсумками чотирьох товариських матчів у їх ході (проти Латвії В – 2:3 і 2:1; Литви – 5:2; Китаю – 9:0), тренерський штаб визначився з остаточним складом національної збірної на Чемпіонат світу-2024 в Дивізіоні 1В:

воротарі – Богдан Дьяченко («Сокіл» Київ), Едуард Захарченко («Дніпро» Херсон), Гліб Арцатбанов (Alberni Valley Bulldogs, Канада);

оборонці – Ігор Мережко (HK Spisska Nova Ves, Словаччина), Євген Ратушний («Дніпро» Херсон), Іван Сисак (Dunaújvárosi Acélbikák, Угорщина), Пилип Пангелов-Юлдашев (Podhale Nowy Targ, Польща), Олексій Дахновський (HC Kosice U20, Словаччина), Віталій Андрейків (Zaglebie Sosnowiec, Польща), Всеволод Толстушко, Олексій Янішевський (обидва – «Сокіл» Київ);

нападники – Олександр Пересунько (HK Poprad, Словаччина), Данило Трахт (Lukko, Фінляндія), Андрій Денискін (Unia Oswiecim, Польща), Віталій Лялька, Гліб Кривошапкін (обидва – ХК «Кременчук»), Денис Бородай, Вадим Мазур, Віктор Захаров (усі – «Сокіл» Київ), Олексій Ворона (HK 95 Povazska Bystrica, Словаччина), Станіслав Садовіков (Berani Zlin, Чехія), Євген Фадєєв (Snackpoint Eaters Limburg, Нідерланди), Фелікс Морозов (Morzine-Avoriaz, Франція).

Зазначимо, що капітан нашої збірної команди Ігор Мережко лише завершив клубний сезон у Словаччині і приєднається до збірної лише сьогодні, 27-го квітня, в перший день Чемпіонату світу-2024.

Оборонці Денис Матусевич, Артем Гребеник та студент п’ятого курсу факультету післядипломної та заочної освіти нашого університету Артур Чолач не зможуть допомогти збірній на цьогорічному світовому форумі через пошкодження. Зокрема, Матусевич отримав перелом у ході плей-оф чемпіонату України, Гребеник у першому матчу фінальної серії другого дивізіону чемпіонату Фінляндії зламав ключицю, а Чолач плей-оф в складі клубу «Су-Фолс Стампід» у північноамериканській USHL хоча й завершив, але не зміг приїхати до табору «синьо-жовтої» збірної через стару травму плеча. При цьому за свій клуб у сезоні-2023/2024 він закинув чотири шайби і зробив 11 результативних передач у 54-х матчах регулярного чемпіонату і відзначився трьома асистами у трьох матчах плей-оф, а також допоміг національній збірній України перемогти в олімпійському передкваліфікаційному турнірі, який відбувся цьогоріч у лютому в Польщі.

У ході балтійських зборів зі збірною України також працювали оборонець Володимир Волков, нападники Ілля Коренчук, Михайло Сімчук, Микита Сидоренко і Володимир Чердак, але вони в число 23-х учасників Чемпіонату світу-2024 пробитися не змогли.

Нагадаємо, що національна збірна України сьогодні, 27-го квітня, розпочинає боротьбу за підвищення у класі в Дивізіоні 1В поєдинком проти команди Естонії, який розпочнеться о 19:30. Завтра, 28-го квітня, дня наша команда зіграє з Нідерландами, 30-го квітня – з Китаєм, 1-го травня – з іспанцями. Завершить світовий форум українська збірна 3-го травня поєдинком з господарями турніру литовцями. Турнір приймає литовська столиця Вільнюс. Матчі відбуватимуться на десятитисячній Twinsbet Arena.

Додамо, що в Україні транслюватимуть Чемпіонат світу-2024 телеканали «Суспільне Спорт» і Setanta. При цьому «Суспільне Спорт» покаже усі 15 матчів.

Прокрутити вгору