Жіноча збірна України з футболу залишається на 33-му місці в рейтингу ФІФА

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) оприлюднила оновлений рейтинг національних жіночих збірних. Національна команда України, одним з лідерів якої є Анна Петрик – випускниця кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка на клубному рівні грає за полтавську «Ворсклу», маючи в своєму активі 1634,58 бала, як і раніше, посідає 33-тю позицію.

Зазначимо, що серед представників УЄФА, в континентальному рейтингу Старого світу жіноча збірна України перебуває на 22-му місці.

Після публікації минулого рейтингу підопічні Володимира Пятенка провели шість поєдинків у групі -В3- дебютного розіграшу Ліги націй УЄФА – проти Сербії (1:2, 1:0), Польщі (1:2, 0:1) та Греції (1:2, 1:0).

У підсумку «синьо-жовті» посіли третє місце в групі та зуміли обійти Словенію в рейтингу третіх команд, уникнувши наразі вильоту в Лігу -С-.

Тепер у стикових матчах за місце в Лізі -В- Анна Петрик та її партнерки по національній збірній в лютому наступного року протистоятимуть команді Болгарії, яка займає в оновленому рейтингу ФІФА 90-ту сходинку. Поєдинки відбудуться в період із 21-го до 28 лютого.

Зазначимо, що збірна України під час жеребкування була «сіяною», тож перший поєдинок проведе на виїзді. Про дати та місце проведення обох матчів буде повідомлено пізніше.

Додамо, що світовий рейтинг очолює збірна Іспанії – чинний чемпіон світу. На другому та третьому місцях знаходяться відповідно національні команди США та Франції.

 

За матеріалами сайту УАФ

Прокрутити вгору