Юлія Павлова – учасниця зустрічі в рамках міжнародного проєкту EUROPLIT

17-го квітня 2024 року в он-лайн форматі відбулася зустріч по проєкту EUROPLIT. Проєкт об’єднує науковців з 40 країн нашого континенту та має за мету аналіз грамотності у фізичній культурі в країнах Європи, пошук спільних рис, відмінностей та проблем імплементації цієї концепції у країнах-учасницях. Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського на звітному заході представляла професорка кафедри теорії і методики фізичної культури Юлія Павлова.

Проєкт реалізовується за лідерства і сприяння Інституту фізичної активності та харчування Університету Ковентрі та Консорціуму Університету Дікіна з моторних навичок для цілісного розвитку (Австралія), Центру клінічних досліджень і профілактики лікарні Фредеріксбергу (Данія), Університету Ювяскюля (Фінляндія) та Міжнародної асоціації грамотності у фізичній культурі.

Поточна зустріч була присвячена обговоренню особливостей фізичного виховання у Європі, зокрема відповідності Рекомендаціям ЮНЕСКО щодо якісного фізичного виховання, перспективам впровадження концепції грамотності в фізичній культурі у шкільну освіту. Впродовж зустрічі було підсумовано зібрані у країнах Європи дані та обговорено наступні етапи роботи, а також поширення результатів для широкої громадськості.

Учасницею зустрічі була професорка кафедри теорії і методики фізичної культури Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, доктор наук з фізичного виховання та спорту Юлія Павлова, яка у цьому році спільно з науковцями з Австралії, Фінляндії, Данії, Швеції, Німеччини та Ірландії входить до core group проєкту EUROPLIT.

Прокрутити вгору