Софія Станько – срібна призерка чемпіонату світу-2023 з пауерліфтингу в окремій вправі жим лежачи серед дівчат

У Румунії, в місті Клуж-Напока 24-го серпня розпочався чемпіонат світу 2023 року з пауерліфтингу серед юнаків і дівчат та серед юніорів і юніорок, який завершиться у неділю, 3-го вересня. У складі збірної України срібну медаль планетарного форуму завоювала 17-річна Софія Станько – першокурсниця кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Новоспечена студентка першого курсу факультету фізичної культури та спорту нашого Університету Софія Станько на чемпіонаті світу-2023 у Румунії захищала спортивну честь синьо-жовтого прапора в турнірі серед дівчат у ваговій категорії до 63 кг.

У підсумку вихованка ДЮСШ м. Яворів Львівської області, яка тренується у Віктора Погребінського – випускника ЛДУФК імені Івана Боберського, виборола срібло в окремій вправі жим лежачи. У своїй найкращій спробі Софія (на фото нижче) підкорила вагу 112,5 кг, випередивши ще одну українку Марію Збандут із Донецької області. Додамо, що від першого місця, яке посіла Анна Карімова з Казахстану, галичанку відділили лише 2,5 кг.

Зазначимо, що близькою була Софія Станько до медального подіуму і в окремій вправі станова тяга, де з результатом 145 кг замкнула першу п’ятірку.

Прокрутити вгору