Тимур Гудима – чемпіон XVIII літньої Всеукраїнської Універсіади-2023 з вільної боротьби

У Хмельницькому впродовж трьох днів, з 23-го по 25-е серпня, тривали змагання з вільної боротьби серед жінок і чоловіків за програмою XVIII літньої Всеукраїнської Універсіади-2023. За почесні нагороди змагалися й 13 студентів та студенток кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Борців вільного стилю ЛДУФК імені Івана Боберського до змагань XVIII літньої Всеукраїнської Універсіади-2023 в Хмельницькому готували доцент кафедри атлетичних видів спорту, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Ростислав Первачук (на фото вище – крайній справа) та викладач цієї кафедри, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Олексій Мельник (на фото вище – крайній зліва).

Найкращий результат на звітному турнірі серед наших атлетів показав студент третього курсу факультету фізичної культури і спорту Тимур Гудима (на фото вище – посередині). Срібний призер цьогорічного чемпіонату України, який навесні відбувся у Львові, на звітному студентському форумі в Хмельницькому впевнено виграв усі свої сутички і став володарем золотої медалі XVIII літньої Всеукраїнської Універсіади-2023 у змаганнях борців вільного стилю вагової категорії до 74 кг.

У медальних сутичках чоловічої частини змагань, але в «малих» фіналах, за «бронзу» боролися ще троє наших студентів – Леонід Ісаєв (вагова категорія до 92 кг) і Олег Михальський (вагова категорія до 70 кг), які навчаються на другому та третьому курсах відповідно, а також магістрант Григорій Боднарюк (вагова категорія до 74 кг). На жаль, кожен з цієї трійки в сутичці за місце на медальному подіумі поступився своєму опонентові і в підсумковому протоколі своєї вагової категорії розділив п’яту позицію.

У змаганнях серед жінок представниці ЛДУФК імені Івана Боберського здобули дві медалі. Магістрантка факультету фізичної культури і спорту Олена Боднар та випускниця Яна Сорока (на фото нижче – справа та зліва відповідно), які виступали у вагових категоріях до 53 кг і 55 кг відповідно, до фінальних розбірок, де визначалися володарки «золота» і «срібла», на жаль, не дісталися. Однак і одна, і друга в «малих» фіналах здобули звитяги і тим самим стали бронзовими призерками XVIII літньої Всеукраїнської Універсіади-2023.

Була близькою до третьої сходинки медального подіуму й студентка четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту Олена Бідзюра, яка у ваговій категорії до 72 кг також боролася за бронзову нагороду, але на відміну від своїх подруг по команді, програла суперниці і посіла в підсумку четверте місце.

 

ХVIII ВСЕУКРАЇНСЬКА УНІВЕРСІАДА2023. ВІЛЬНА БОРОТЬБА

23 – 25 серпня. Хмельницький

ЗАГАЛЬНОКОМАНДНИЙ ЗАЛІК:

1. Хмельницький національний університет – 583 очки

2. Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького – 503

3. Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка – 323

4. Сумський державний університет – 314

5. Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського – 294

6. Національний університет «Львівська Політехніка» – 254

7. Полтавський національний педагогічний університет імені Володимира Короленка – 162

8. Придніпровська державна академія фізичної культури і спорту – 155

9. Національний університет фізичного виховання і спорту України – 122

10. Харківська державна академія фізичної культури – 118

10. Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника – 118

12. Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» – 111

Прокрутити вгору