Професорсько-викладацький склад кафедри готельно-ресторанного бізнесу

Паска Марія Зіновіївна, посада - завідувач кафедри, професор

Посада – завідувач кафедри, професор
Науковий ступінь – доктор ветеринарних наук
Вчене звання – професор Академік Академії наук вищої освіти України по відділенню біології.

 

 

 

 

 

 

Викладає навчальні дисципліни:
• Організація ресторанного господарства;
• Методологія і організація наукових досліджень;
• Сучасні форми готельно-ресторанного обслуговування у сфері фізичної культури і спорту;
• Сучасні ресторанні тренди.

Освіта:
• Львівська державна академія ветеринарної медицини імені С.З. Ґжицького;
• Харківський державний університет харчування і торгівлі.

Етапи роботи в Університеті:
• 2019-2020 рр. – професор кафедри готельно-ресторанного бізнесу
• 2020 р. – по теперішній час – завідувач кафедри, професор.

Наукова діяльність:
• тема дисертації: “Функціональний стан і продуктивність молодняку волинської та поліської м’ясних порід залежно від типу вищої нервової діяльності”
• напрямки наукових досліджень: Актуальні проблеми створення продуктів оздоровчого харчування, удосконалення технологій та розробка продуктів харчування з підвищеною поживною цінністю шляхом розробки науково обґрунтованих раціональних методів, зокрема технологічних параметрів, температурних режимів та методів контролювання якості. Використання нових джерел сировини існуючої бази та розширення асортименту ресторанної продукції спеціального призначення.

Підготувала 2 кандидатів технічних наук зі спеціальності: 05.18.16 – Технологія харчової продукції «Удосконалення технології м’ясних посічених напівфабрикатів з використанням рослинної сировини» (Маслійчук О.Б.) та 05.18.04 – Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів «Удосконалення технології напівкопчених ковбас з використанням сочевиці та пряно-ароматичних рослин»(Сімонова І.І.)

Автор близько 325 праць, у тому числі 2 навчально ­методичних посібників із грифом МОН України «Технологія маргаринів та промислових жирів», «Технологія тваринних жирів»; 2 навчальних посібників з грифом МАП України; 11 деклараційних патентів на винахід; 4 технічних умов; 2 монографій (одна із них – закордонна).

Членство у Центрі українсько-європейського наукового співробітництва Детальніше

Розробник Стандарту вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» для першого (бакалаврського) рівня. Детальніше

другого (магістерського) рівня. Детальніше

третього (доктор філософії) вищої освіти рівня.

Член редакції журналу “технологічний аудит та резерви виробництва” Детальніше

Член підкомісії зі спеціальності 181 «Харчові технології» Науково-методичної комісії № 9 з будівництва та технології сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України.

Член Наукової ради МОН України, секція № 24 «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології»

Член Громадської організації «Ресторанна Гільдія» від 08.07.2020 згідно наказу №12/2020, Внутрішній Аудитор з харчової безпеки у закладах ресторанного господарства, Сертифікат № А002020070212, Свідоцтво про підвищення

Відзнаки та нагороди:

Грамота Верховної Ради України “За заслуги перед Українським народом”

Нагорода Святого Володимира 2021

Орден Ярослава Мудрого (2020 р.),
Подяка Міністерства освіти і науки України Пасці Марії Зіновіївні (2021 р.)
Грамота НУХТ (2021 р.)
Диплом Лауреата Регіонального рейтингу «ТОП-100 успішних жінок Львівщини» (2021 р.)
Орден Науковець року (2020 р.)
Почесна грамота (2020 р.)
Диплом лауреата І премії «Краще видання року» Академії Наук Вищої Освіти України (2019 р.),
Подяка Міської ради м. Львова (2017 р.),
Почесна грамота Львівської обласної державної адміністрації (2015 р.),
Почесна грамота Департаменту агропромислового розвитку ЛОДА (2014р.),
Подяка Міністерства аграрної політики та продовольства України ДУ «Навчально-методичний центр «Агроосвіта» (2014 р.),
Почесна Грамота Міністерства аграрної політики України (2008 р.)
Грамота Управління агропромислового розвитку ЛОДА (2007 р.)

Член Громадської організації «Ресторанна Гільдія» http://restoguild.com/uk/all_members/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%96%D1%8F/

 

Наукові праці

Наукові праці опубліковані у закордонних журналах, що входять до наукометричних баз даних Scopus i Web of Science

Бібліометрика української науки

E-mail: maria_pas@ldufk.edu.ua

E-mail: maria_pas@ukr.net

[згорнути]
Графська Орислава Іванівна, посада - доцент

Посада – доцент
Науковий ступінь -доктор економічних наук
Вчене звання – доцент
Державні нагороди – “Подяка Міністерства освіти і науки України”

 

 

 

 

 

Викладає навчальні дисципліни:
• Товарознавство;
• Організація готельного господарства;
• Інновації в готельному господарстві;
• Ціноутворення в готельно-ресторанному бізнесі;
• Виробнича практика;
• Аналіз ринків готельно-ресторанного бізнесу.

Освіта:
• Національний університет «Львівська політехніка»;
• Львівський інститут банківської справи.

Етапи роботи в Університеті:
• 2018 р. – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК.

Наукова діяльність:
• тема кандидатської дисертації: Мікрокредитування малого і середнього бізнесу в Україні;
• напрямки наукових досліджень: Об’єднані територіальні громади, їх роль і функції на регіональному рівні, розвиток туризму, як джерело наповнення дохідної частини об’єднаних територіальних громад, регіональна економіка, товарознавство, готельно-ресторанна справа, медична реформа в Україні, її переваги і недоліки.

Член редакційної колегії електронного журналу “Економіка та суспільство” Детальніше

Член-кореспондент Транспортної Академії України, здійснює керівництво виробничою практикою студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Член Центру українсько-європейського наукового співробітництва.

Автор понад 150 наукових праць, одна одноосібна монографія на 4 монографії у співавторстві. Бере активну участь у міжнародних конференціях ( США, Японія, Іспанія, Швеція та інші.) , рівень знання іноземної мови підтверджений сертифікатом Б2.

Працює над захистом докторської дисертації на тему «Потенціал розвитку туристично – рекреаційної сфери в економіці територіальних громад.

Наукові праці

E-mail: grafskayaorislava@gmail.com

[згорнути]
Гузар Уляна Євгенівна, посада - доцент

Посада – доцент
Науковий ступінь – кандидат економічних наук
Вчене звання – доцент

 

 

 

 

 

 

Викладає навчальні дисципліни:
• Аналіз діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу;
• Управління проектами у готельно-ресторанному бізнесі;
• Конкурентоспроможність закладів індустрії гостинності;
• Інновації індустрії гостинності регіону;
• Revenue менеджмент.

Освіта:
• Львівський економічний бізнес-коледж, спеціальність «Харчова технологія та інженерія»;
• Львівський національний університет імені Івана Франка, спеціальність «Економіка і підприємництво»;
• інститут вищої релігійної культури при Люблінському католицькому університеті (Республіка Польща), напрям підготовки «Теологія, богослов’я».

Етапи роботи в Університеті:
• 2019 р. –по теперішній час – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК.

Наукова діяльність:
• тема кандидатської дисертації: Трансформація трудової діяльності в умовах розвитку економіки знань;
• напрямки наукових досліджень: Дослідження напрямів тайм-менеджменту, менеджменту персоналу; стратегічного управління підприємством; трансформації трудової діяльності в новітніх умовах; вплив релігії на освітню систему в Україні; проблеми розвитку освіти та науки; сучасні методи впливу на розвиток людського капіталу; дослідження духовної складової у процесі здійснення трудової діяльності; формування маркетингу на підприємстві; управління маркетинговими дослідженнями.

Автор понад 70 науково-методичних праць ( з них  публікацій у фахових виданнях України, міжнародних виданнях (SCOPUS, Web of science), одноосібної монографії, 2 монографій у співавторстві, словника термінів і понять,  підручника у співавторстві, наукових тез, навчально-методичні розробки.

Google Scholar:  https://scholar.google.com/citations?user=_X4eNggAAAAJ&hl=ukORCID 0000-0003-0004-1462

Наукові праці

E-mail: oulyna1@ukr.net 

[згорнути]
Іжевська Орися Петрівна, посада - доцент

Посада – доцент
Науковий ступінь – кандидат технічних наук

Вчене звання – доцент

 

 

 

 

 

Викладає навчальні дисципліни:
• Устаткування закладів ресторанного господарства;
• Технологія продукції ресторанного господарства;
• Крафтові технології;
• Основи кулінарної майстерності.
• Технологія продуктів функціонального харчування.

Освіта
• Національний університет харчових технологій.

Етапи роботи в Університеті:
• 2018 р. – по теперішній час – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу.

Наукова діяльність:
• тема кандидатської дисертації: Удосконалення технології хлібобулочних виробів з використанням шроту насіння льону;
• напрямки наукових досліджень: Розроблення технології харчових продуктів, що сприяють підвищенню захисних функцій організму;

Автор близько 60 наукових та навчально-методичних праць, у тому числі 2 навчальних посібників «Технологія продукції ресторанного господарства» та «Устаткування закладів ресторанного господарства»; двох патентів на корисну модель, розробник 3 рецептур на хлібобулочні вироби.

Стаж педагогічної роботи у Вищих навчальних закладах освіти 10 років.

Відзнаки і нагороди: GRANDPRIX ІІ Чемпіонату Європи з кондитерського мистецтва у Арт-класі в номінації «Композиції квітів з цукру» (2020 р.), Дві золоті медалі ІІ Чемпіонату Європи з кондитерського мистецтва у Арт-класі в номінації «Композиції квітів з цукру» (2020 р.), Срібна медаль ІІ Чемпіонату Європи з кондитерського мистецтва у Арт-класі в номінації «Композиції квітів з цукру» (2020 р.), Подяка Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського (2019 р.), Почесна грамота департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації (2015 р.), Подяка оргкомітету V Міжнародної науково-технічної конференції «Новітні науково-технічні рішення в харчовій промисловості» (2015 р.), Почесна грамота департаменту агропромислового розвитку ЛОДА (2013 р.), Срібна медаль Міжнародний конкурс з кулінарного мистецтва і сервісу у номінації «Карвінг з овочів та фруктів» (2012 р.), Срібна медаль Міжнародний конкурс з кулінарного мистецтва і сервісу у номінації «Карвінг з овочів та фруктів» (2011 р.).

https:// orcid.org/ 0000-0003-1700-4676

Наукові праці

E-mail: orisyaiz@ukr.net

[згорнути]
Петришин Наталія Зеновіївна, посада - доцент

Посада – доцент
Науковий ступінь -кандидат технічних наук
Вчене звання – доцент

 

 

 

 

 

 

Викладає навчальні дисципліни:
• Сучасні ресторанні тренди
• Основи нутриціології
• Крафтові технології
• Оздоровче харчування
• Технологія продукції ресторанного господарства

Освіта:
• Київський технологічний інститут харчової промисловості, спеціальність технологія хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв, інженер технолог.

Етапи роботи в Університеті:
• 2021 р. – по теперішній час – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК.

Наукова діяльність:
• тема кандидатської дисертації: Удосконалення технології бубличних виробів підвищеної біологічної цінності.
• напрямки наукових досліджень: Розроблення удосконалених технологій харчової продукції збагаченої харчовими нутрієнтами. Освоєння сучасних інновації нутріціології.

Досвід роботи у Вищих навчальних закладах освіти 32 роки.

За період науково-педагогічної діяльності є співавтором 4-х навчальних посібників. Автор понад 75 наукових статей у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection; наукових тез, навчально-методичних розробок.

Наукові праці

ORCIDID:  0000-0001-7974-0308

Researcher ID: F-6163-2019

E-mail: n.z.lviv@gmail.com

[згорнути]
Назар Мар"яна Ігорівна, посада - доцент

Посада – доцент
Науковий ступінь -кандидат технічних наук

 

Викладає навчальні дисципліни:

Освіта:

Етапи роботи в Університеті:
• 2023 р. – по теперішній час – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК.

Наукова діяльність:
• тема кандидатської дисертації:
• напрямки наукових досліджень:

Наукові праці

E-mail:

[згорнути]
Тесля Ольга Дмитрівна, посада - доцент

Посада – доцент
Науковий ступінь -кандидат технічних наук
Вчене звання – доцент

 

Викладає навчальні дисципліни:

  • Основи кулінарної майстерності
  • Устаткування закладів ресторанного господарства

Освіта:

  • Київський технологічний інститут харчової промисловості, спеціальність технологія хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв, інженер-технолог

Етапи роботи в Університеті:
• 2023 р. – по теперішній час – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК.

Наукова діяльність:
• тема кандидатської дисертації: Удосконалення безопарного способу приготування тіста для виробництва хлібобулочних виробів
• напрямки наукових досліджень: Розроблення удосконаленого способу приготування тіста з метою його прискорення та забезпечення якості виробів. Дослідження якості і технологічні властивості пресованих дріжджів торгових марок, що виробляються в Україні.

Досвід роботи у Вищих навчальних закладах освіти 21 рік

За період науково-педагогічної діяльності є співавтором монографії «Інноваційні технології дієтичних та оздоровчих хлібобулочних виробів». Автор понад 25 наукових статей у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, наукових тез, навчально-методичних розробок.

Наукові праці

E-mail: teslyao@i.ua

[згорнути]
Боратинський Олег Володимирович, посада - викладач

Посада – викладач

 

 

 

 

 

 

 

Викладає навчальні дисципліни:
• Основи дизайну та інженерної графіки;
• Інженерне обладнання будівель та громадське будівництво;
• Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства;
• Організація готельного господарства.

Етапи роботи в Університеті:
• 2017-2020 рр. – викладач кафедри економіки, менеджменту та готельно-ресторанного бізнесу та кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК за сумісництвом;
• 2020 р. – викладач кафедри Готельно-ресторанного бізнесу.

Наукова діяльність:
• тема кандидатської дисертації:
• напрямки наукових досліджень: Вдосконалення конструктивних елементів підвісних линвових установок для транспортування деревини та оптимізування їх застосування; харчові технології; сучасні методики освоєння дисциплін технічних напрямів студентами готельно-ресторанного бізнесу.

Автор понад 30 наукових і навчально-методичних праць, серед них наукові статті, деклараційний патент на винахід, 2 деклараційні патенти на корисну модель, 2 патенти на корисну модель.

 

Наукові праці

E-mail: grb@ldufk.edu.ua

[згорнути]
Радзімовська Ольга Володимирівна, посада - викладач

Посада -викладач

 

 

 

 

 

 

 

Викладає навчальні дисципліни:
• Організація ресторанного господарства;
• Організація барної справи;
• Кейтеринг;
• Технологія продукції ресторанного господарства.

Освіта:
• Львівський національний університет імені Івана Франка.

Етапи роботи в Університеті:
• 2012 р. – старший лаборант;
• диспетчера деканату факультету туризму;
• викладача кафедри економіки, менеджменту та готельно-ресторанного бізнесу.
• 2018 р. – викладач кафедри готельно-ресторанного бізнесу.

Наукова діяльність:
• напрямки наукових досліджень:

Керує виробничою практикою студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа».

Google Scholar:

 

E-mail: oradzimovska@gmail.com

[згорнути]
Левчук Алла Володимирівна, посада - лаборант

Посада – лаборант

 

 

 

 

 

 

[згорнути]

 

Прокрутити вгору